Cresc ratele românilor. Indicele ROBOR la 3 luni a urcat joi la 2,10% pe an

Cresc ratele românilor. Indicele ROBOR la 3 luni a urcat joi la 2,10% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat joi la 2,10% pe an, de la 2,07% pe an cât a fost miercuri, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

La debutul anului 2019, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99% pe an, iar la începutul anului trecut se situa la 3,19%. Pe data de 4 ianuarie 2021, indicele ROBOR la 3 luni era de 2,01%, notează Agerpres.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Economica.net: Românii prind gustul cumpărăturilor online! …Salariul minim a fost majorat, decizia e în Monitorul Oficial. …

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 2,18%, de la 2,16% în şedinţa anterioară, iar ROBOR la 12 luni a crescut la 2,25%, de la 2,22%.

Citeşte şi: Salariul minim a fost majorat, decizia e în Monitorul Oficial. Cât va primi „în mână” un angajat

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 1,08% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2021, în scădere faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,25%.

În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

Citeşte şi: Legea care obligă toate instituţiile publice să accepte plata online, votată de Senat. „Măsura forţează statul să se adapteze la vremurile pe care le trăim”

Citește și…

ANUNȚ BOMBĂ despre a patra doză de vaccin! Valeriu Gheorghiță: „Vom face rapel la fiecare șase luni!”

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Sursa: RomaniaTV