Cseke Atilla, despre banii alocaţi primăriilor: „E dreptul fiecărui guvern să stabilească nişte priorităţi. Acum trei ani erau alţi primari, de altă culoare, nemulţumiţi”

Cseke Atilla, despre banii alocaţi primăriilor: „E dreptul fiecărui guvern să stabilească nişte priorităţi. Acum trei ani erau alţi primari, de altă culoare, nemulţumiţi”

Cseke Atilla a afirmat, joi seară, că toată clasa politică ştia de mult că se vor aloca bani primăriilor, dar a apreciat că această decizie nu a fost luată înaintea congreselor PNL şi USR. ”Este, până la urmă, dreptul fiecărui guvern să stabilească nişte priorităţi pe comunităţile locale”, a afirmat ministrul, explicând că toate guvernele au făcut asta de-a lungul timpului.

Primar PSD despre banii de la Guvernul Cîţu: „Ca să folosesc un limbaj de Galați, am luat exact ce a primit PSD la mitingul din 10 August”Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

PNL îl va propune tot pe Florin Cîţu premier la consultările …Emil Boc, despre coaliţia care a demis guvernul prin moţiune: …

”Eu cred că toată lumea ştia, şi în sfera politică, că se va da o Hotărâre de Guvern pentru a sprijini dezvoltarea locală şi comunităţile locale.  Eu cred că a fost o decizie bună că această HG nu a venit înainte de cele două congrese. Sunt tot felul de acuzaţii, totuşi suntem după cele două congrese. Nu se poate acuza Guvernul că a dat cu o anumită intenţie. Orice resursă financiară pentru o comunitate locală înseamnă, ori acoperirea cheltuielilor de funcţionare, ori cheltuieli pentru cofinanţare de proiecte europene sau naţionale, ori, pur şi simplu, cheltuieli urgente”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Cseke Atilla.

Marcel Ciolacu depune plângere penală împotriva lui Cîţu, dar se aşteaptă la dosare: „Nu exclud acest lucru. Dar nu beau la volan”

Acesta a precizat că, din cele aproape 3.000 de UAT care au solicitat, aproape 2.800 au primit fonduri.  ”Este dreptul fiecărui Guvern şi nu vreau să mă întorc în istorie pentru că şi alte guverne au făcut acest lucru. Este, până la urmă, dreptul fiecărui guvern să stabilească nişte priorităţi pe comunităţile locale. Acum, sigur, dacă clasa politică doreşte…”, a mai afirmat ministrul, referindu-se la primarii nemulţumiţi că nu au primit bani.

Ministrul a explicat că este normal să fie susţinute primăriile cu probleme de funcţionare.  ”În ceea ce priveşte partea de investiţii, întotdeuna, în orice ţară din această lume, guvernul stabileşte anumite priorităţi, unde investeşte cu prioritate pentru că nu în toate localităţile poţi să investeşti (…) De data asta, este vorba despre probleme de funcţionare şi de cofinanţare la proiecte europene şi proiecte naţionale şi acesta este cel mai important aspect”, a mai declarat ministrul.

”Acum trei ani erau alţi primari, de altă culoare, nemulţumiţi de hotărârile de guvern de atunci”, a adăugat ministrul, precizând că, de exemplu, municipiul Craiova, al cărui primar s-a arătat nemulţumit că nu a primit bani, are alocate în Programul Anghel Saligny fonduri de 43 milioane lei pentru care nu are decât să depună proiecte.

Primarul Craiovei, social-democrata Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că municipiul Craiova a primit, la ultima alocare de bani a Guvernului interimar Florin Cîţu, zero lei, 80% din bani fiind daţi pentru administraţiile liberale” şi a precizat că este pentru prima oară în istorie când un oraş de mărimea Craiovei este ”pedepsit de asemenea manieră”.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Citește și…

ULTIMA ORA! De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV