Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 11. Urmează noi restricţii în Capitală

Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 11. Urmează noi restricţii în Capitală

Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 11. DSP Bucureşti a anunţat joi o rată de incidenţă COVID de 11.49 la mia de locuitori pentru Capitală.

În urmă cu o lună, Capitala avea o rată de incidenţă de 1.14 la mia de locuitori.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

România se află într-o situaţie asemănătoare cu cea din …Raed Arafat, noi precizări privind Ordinul de limitare a activităţii …

Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 11. Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă

Masca de protecţie redevine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Citeşte şi: Medicul Vasi Rădulescu cere LOCKDOWN urgent: „Dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot”

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„De exemplu, într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască”, a explicat Ministerul Sănătăţii.

„Rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc”, au mai transmis reprezentanţii MS.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Ordinul comun privind reintroducerea obligativităţii măştii a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

În condiţiile în care incidenţa COVID în Bucureşti a depăşit 11 la mie, la Prefectura Capitalei ar urma ca în scurt timp să fie convocată o şedinţă a CMBSU pentru a emite hotărârea privind obligativitatea purtării măştilor pe stradă în Bucureşti.

Citeşte şi:

Citește și…

Când va lua de fapt sfârșit valul 4 al pandemiei? Octavian Juma a oferit toate detaliile! Momentul așteptat de toată lumea este tot mai aproape!

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Sursa: RomaniaTV