Klaus Iohannis, criticat în una dintre cele mai prestigioase publicaţii germane: „În ciuda angajamentului pentru nepartizanat, a făcut campanie masivă pentru Cîţu”

Klaus Iohannis, criticat în una dintre cele mai prestigioase publicaţii germane: „În ciuda angajamentului pentru nepartizanat, a făcut campanie masivă pentru Cîţu”

Articolul arată că preşedintele Klaus Iohannis, deşi are obligaţia constituţională de a fi imparţial, a susţinut făţiş atât guvernul Cîţu, cât şi pe Florin Cîţu, personal, în campania pentru preşedinţia PNL, astfel că şi-ar fi pierdut mult din credibilitate.

„Cert este că picarea guvernului este, de asemenea, o înfrângere politică pentru președintele României Klaus Johannis, proaspăt decorat cu Premiul «Carol cel Mare» la Aachen”, scrie corespondentul FAZ pentru sud-estul Europei, Michael Martens, în debutul articolului.Alte Articole

Medicul Laura Ghibu, despre varianta Delta: „Nu este ca varianta …

EXCLUSIV Gabriela Firea, după ordinul lui Arafat: „Nu …PNL îl va propune tot pe Florin Cîţu premier la consultările …

Publicația mai notează că, în ciuda angajamentului său pentru nepartizanat pe care funcția de președinte al României i-o impune, Klaus Iohannis a făcut „campanie masivă” pentru Florin Cîțu în cadrul alegerilor pentru șefia PNL.

„Deși, în calitate de șef de stat angajat în mod real al nepartizanatului, Iohannis a făcut o campanie masivă pentru Cîțu în ultimele săptămâni. Președintele militase intens pentru ca Cîțu să fie ales noul președinte al Partidului Național Liberal (PNL), cea mai mare forță din precedenta coaliție tripartită de la București”, se mai arată în analiza FAZ, citată de G4Media.

FAZ: „Pare puţin probabil ca Iohannis să reuşească să-l readucă pe Cîţu în funcţia de premier”

Ziarul german mai susține că PNL și Klaus Iohannis au pierdut respectul clasei de mijloc, care și-a pus speranțele în președinte și formațiunea politică care îl susține.

„Părți mari din clasa de mijloc românească, care și-a pus speranțele în președinte și în partidul care l-a susținut acum aproximativ doi ani, și-au pierdut în mod clar respectul (n.r. – față de șeful statului și PNL) în ultimele luni. Pare puțin probabil ca Iohannis să reușească să-l aducă pe apropiatul său Cîțu înapoi în funcția de șef de guvern”, mai scrie în finalul analizei publicate de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Citeşte şi: PNL îl va propune tot pe Florin Cîţu premier la consultările de luni

Citește și…

ULTIMA ORA! De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu!

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute

Sursa: RomaniaTV