Țara care vrea să plătească tinerilor chiria pe doi ani ca să se mute de la părinți

Țara care vrea să plătească tinerilor chiria pe doi ani ca să se mute de la părinți

Premierul spaniol Pedro Sánchez a propus un proiect de lege care ar ajuta tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să își găsească o locuință proprie.

Autoritățile vor să acorde un bonus lunar acestei categorii de cetățeni ca să-i ajute să plătească chiria și să se mute din casa părinților. Potrivit spuselor premierului, locuințele reprezintă una dintre problemele principale în Spania.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Nepoata lui Mussolini a câştigat alegerile din Italia. Rachele …Cutremur devastator în Pakistan. Sunt cel puţin 20 de morţi …

„Locuințele reprezintă o problemă gravă în țara noastră”, a declarat Sánchez.

Astfel tinerii din Spania ar putea primi din partea statului suma de 250 de euro, de-a lungul unei perioade de până la doi ani. Pogramul face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri privind locuințele din Spania.

Premierul propune ca suma de 250 de euro pe lună să fie plătită de autoritățile regionale autonome spaniole persoanelor sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an. Scopul este de a ajuta cât mai mulți tineri să se mute din casele părinților.

Spania a mai ințiat și un proiect de lege care ar institui plafonarea chiriei pentru marii proprietari de imobile, în special în zone în care chiriile au crescut mult în ultimii ani.

În Spania, mai puțin de una dintre patru locuințe poate fi închiriată. În marile orașe Madrid și Barcelona, din cauza pandemiei, chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% într-un singur an.

Potrivit Eurostat, spaniolii părăsesc locuința familială, în general, la vârsta de 30 de ani, adică cu aproape patru ani mai târziu decât media UE, relatează DCnews.

Spania. Român răpit după ce au dispărut 300 de kilograme de droguri. Operaţiune de amploare a poliţiştilor

Spania. Un tânăr în vârstă de 28 de ani, fiul unui trasportator român din Bistriţa-Năsăud, a fost răpit de albanezi în Spania, după ce au dispărut 300 de kilograme de droguri. Din fericire, poliţiştii au reuşit să-i dea de urmă şi să-l elibereze.

Fiul transportatorului a fost bătut şi torturat de albanezi.Anchetatorii încearcă să stabilească dacă firma tatălui său este sau nu implicată în traficul de droguri.

”În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne şi în urma unor acţiuni de amploare, la data de 30 august a.c., un bărbat, cetăţean român, de 28 de ani, victimă a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat şi luat în custodie de autorităţile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a.c”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, activităţile au fost desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri şi lipsire de libertate în mod ilegal.

”Din anchetă a reieşit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăţi de transport internaţional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînţelegeri în legătură cu un transport. Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbaţi, de origine albaneză, care l-ar fi reţinut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre şoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinaţie”, au precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor.

”La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autorităţile române. Din investigaţiile efectuate, a mai reieşit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat, de 49 de ani, şofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia şi Germania”, mai arată poliţiştii.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt şofer, de la aceeaşi firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani.

Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferenţa de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani.

”La data de 24 august a.c., bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistriţa. La locuinţele lui, au fost efectuate 2 percheziţii, fiind descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, bărbatul de 49 de ani şi un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetăţeni români, au fost arestaţi de autorităţile spaniole”, se mai arată îninformarea poliiştilor.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Citește și…

Când va lua de fapt sfârșit valul 4 al pandemiei? Octavian Juma a oferit toate detaliile! Momentul așteptat de toată lumea este tot mai aproape!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV