Adrian Năstase, primele măsuri pentru a reveni în politică. Cererea depusă de fostul lider PSD

Adrian Năstase, primele măsuri pentru a reveni în politică. Cererea depusă de fostul lider PSD

Fostul premier Adrian Năstase a precizat că a făcut demersuri pentru a-şi redobândi dreptul de a alege şi a fi ales.

„În conditiile în care s-au împlinit toate condițiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instantă, solicitarea de reabilitare judecătorească”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său personal.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Dosarul City Insurance a fost trimis de Parchetul General la …DNA confirmă începerea urmăririi penale privind una dintre …

Adrian Năstase, primele măsuri pentru a reveni în politică. De ce a depus o solicitare de reabilitare judecătorească

Reabilitarea judecătorească este „o instituție de drept penal care are rolul de a înlătura consecințele condamnării unei persoane care a săvârșit o infracțiune”, conform portalului juridic Ionescu&Asociații, citat de G4Media.

Astfel, „persoana redobândește drepturile cetățenești care i-au fost interzise prin hotărârea de condamnare, aceasta face să înceteze interdicțiile, decăderile și incapacitățile care rezultă din actul condamnării, ajutând la reintegrarea socială a persoanei. Pe scurt, sunt șterse consecințele unei condamnări, efectele ei privative sau restrictive asupra drepturilor persoanei ce anterior a fost condamnată”.

Citeşte şi: Adrian Năstase și Miron Mitrea nu mai sunt cetățeni de onoare ai Craiovei. Li s-a retras titlul

Ce drepturi recapătă Adrian Năstase dacă îi este aprobată cererea de reabilitare judecătorească

Aprobarea cererii de reabilitare judecătorească i-ar permite lui Adrian Năstase să scape de restricțiile impuse de majoritatea partidelor pentru condamnați penali. Astfel, fostul premier ar putea reveni în politică, prin redobândirea dreptului de a alege și de a fi ales.

Conform Libertatea, Adrian Năstase a fost condamnat de două ori la închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fapte de corupție.

Prima condamnare, de doi ani de închisoare, a primit-o în 2012, în dosarul „Trofeul Calității”, un eveniment prin care Năstase a organizat o strângere mascată de fonduri pentru campania prezidențială din 2004.

A doua condamnare, de patru ani de închisoare, a primit-o în 2014, în dosarul „Zambaccian” pentru că între 2002 și 2004, pe când era premier, a primit foloase necuvenite în valoare de 630.000 de euro.

Citeşte şi: Adrian Năstase, șocat de imaginile cu Clotilde Armand din noaptea fraudei: ”Scena cu reziștii care își băgau mâna în sacii cu buletine de vot de la sectorul 1 este halucinantă”

Citește și…

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ! Are pe masă o ofertă nebună! Bagajele au fost deja făcute!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV