Atenție români! Se schimbă cardurile bancare

Atenție români! Se schimbă cardurile bancare

BCR a decis modificare a două tipuri de carduri din portofoliul său, este vorba de BCR IKEA și cardul de debit George, care vor fi emise utlizatorilor pe un suport fizic realizat din 85% plastic reciclat.

Din luna octombrie toate cardurile bancare George emise utilizatorilor vor fi realizate exclusiv din materiale ecologice.Alte Articole

Medicul Laura Ghibu, despre varianta Delta: „Nu este ca varianta …

Bonus de vaccinare oferit salariaţilor de o fabrică din RomâniaVirgil Popescu,ministrul Energiei: „Preţul energiei în …

Inițiativa face parte dintr-un demersq complex al Băncii Comerciale Române prin care își propune ca până la finele anului 2022 să emită doar carduri prietenoase cu mediul.

„Sperăm să fie un bun exemplu în industria bancară, pentru a ajunge rapid o practică comună”, a declarat vicepreședintele executiv Risc în BCR, Ilinka Kajgana, făcând referire la demersul adoptat de instituție în ceea ce privește emiterea exclusivă de carduri bancare ecologice până la finalul anului 2022.

„Integrarea sustenabilităţii în mediul de business, pentru a satisface nevoile prezentului fără a compromite resursele, este datoria pe care o avem faţă de generaţiile viitoare. Un pas important pe care noi îl facem în atingerea acestui obiectiv comun ţine de lansarea primelor carduri bancare prietenoase cu mediul, din portofoliul BCR. Sperăm să fie un bun exemplu în industria bancară, pentru a ajunge rapid o practică comună, ce aduce o schimbare reală şi impact pozitiv în viaţa comunităţii”, a declarat Ilinka Kajgana.

Conform reprezentanților BCR, instituția va continua să promoveze practici responsabile, „susţinând comerţul electronic şi plăţile contactless cu telefonul sau ceasul, prin informarea constantă a clienţilor cu privire la alegerile ce au la bază respectul pentru mediu”, relatează Ziarul Finnaciar, potrivit evz.ro.

Cardurile bancare se modifică. Majoritatea românilor vor avea carduri CU CIP

Se schimbă cardurile bancare. Mastercard spune că varianta cu cip şi noile carduri biometrice care utilizează amprente digitale oferă o securitate mai mare. Firma susţine că este prima reţea de plăţi care elimină treptat această tehnologie, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt a declarat că nivelul de acceptare globală a variantei cu cip a fost mare, astfel încât a fost momentul potrivit pentru a începe eliminarea treptată a cardului cu bandă magnetică.

Se schimbă cardurile bancare. Marea Britanie a trecut la varianta cu cip pentru toate plăţile cu cardul în 2006, dar în SUA, unele sisteme cu bandă magnetică sunt încă în uz.

Banda magnetică a apărut în 1960 ca un proiect al IBM de creare a cărţilor de identitate pentru personalul CIA. Forrest Parry, unul dintre inginerii săi, a avut ideea de a lipi informaţii codate pe o bandă magnetică ataşată de o cartelă de plastic.

Dorothea Parry, soţia sa, a fost cu ideea de a folosi căldura pentru a lipi banda de card, proces făcut iniţial cu fierul de călcat.

Tichete sociale pentru mese calde. Cine va primi cardurile şi ce valoare vor avea

Pandemia a evidenţiat nevoia de a introduce şi alte modalităţi de plată. Plăţile contact-less care pot fi efectuate folosind cardul sau smartphone-ul au crescut cu mai mult de un miliard în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Experimentarea sistemelor de plăţi biometrice continuă, de la sisteme care permit plăţi folosind recunoaşterea facială, la scanarea amprentei.

Citește și…

ULTIMA ORA! De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu!

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute

Sursa: RomaniaTV