Ludovic Orban a luat foc după ce PNL insistă cu varianta Florin Cîţu premier. „O aberaţie. Iohannis ar încălca Constituţia”

Ludovic Orban a luat foc după ce PNL insistă cu varianta Florin Cîţu premier. „O aberaţie. Iohannis ar încălca Constituţia”

Ludovic Orban a reacţionat după ce noua conducere PNL a anunţat joi că va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni varianta în care Florin Cîţu să fie propus premier.

„O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier. Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Cseke Attila,,ministru interimar al Sănătăţii: „Din …Klaus Iohannis, criticat în una dintre cele mai prestigioase …

Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ține de istoria PNL. De asemenea, e o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoții, într-o ședință convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu dețin decât 163 de parlamentari”, a declarat Ludovic Orban la RFI.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose, despre cabinetul Cîţu: „Aştia ne conduc? Păi ăştia nu sunt în stare să conducă nici fierul de călcat pe cămaşă!”

Ludovic Orban a luat foc după ce PNL insistă cu varianta Florin Cîţu premier. „Iohannis în ultimele trei luni de zile nu a făcut altceva decât să distrugă PNL”

Ludovic Orban susţine că această decizia a PNL reprezintă o dovadă elocventă a ruperii de realitate atât a lui Florin Cîțu, cât și a apropiaților lui și arată că pentru aceștia „România nu contează, ci contează interesele lor de grup”.

Mai mult, fostul lider al PNL îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituția.

„Iohannis și-a încălcat statutul constituțional, s-a coborât la a interveni în competiția internă a unui partid politic și toată acțiunea lui Iohannis în ultimele trei luni de zile nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României.

Acesta este adevărul, un adevăr care este văzut de un număr din ce în ce mai mare de români. Practic, Iohannis pare că nu mai are nici o legătură cu realitatea și toate acțiunile lui Iohannis sunt cu efecte negative pentru România”, a precizat fostul lider liberal.

Citeşte şi: EXCLUSIV Gabriela Firea, după ordinul lui Arafat: „Nu putem folosi cuvinte ca „dezastru” şi sub umbrela asta să încălcăm Constituţia”

Totodată, Ludovic Orban a avertizat că Klaus Iohannis ar încălca din nou Constituția dacă îl desemnează pe Florin Cîțu.

„Normal că a încălcat Constituția. Cum să vii la Congresul unui partid, să susții un candidat? Și dacă-l va desemna pe Florin Cîțu, va încălca Constituția, pentru că nu respectă o decizie a CCR. De altfel, nici nu pot să-mi imaginez că poate să ajungă chiar în situația de a încălca atât de flagrant și de evident o decizie a CCR”, a mai spus Ludovic Orban, conform sursei citate.

Ludovic Orban, despre suspendarea lui Klaus Iohannis. „E o procedură complicată”

Întrebat dacă ar trebui suspendat președintele, dacă va încălca Constituția, Orban a răspuns: „Procedura de suspendare e o procedură complicată, iar procedura de suspendare este urmată de referendumul de demitere, în termen de maxim 30 de zile. O discuție pe această temă poate avea loc, după ce se vor derula toate evenimentele legate de învestirea Guvernului, dar repet, pentru mine, fundamental e interesul României. Interesul României este ca această criză politică să înceteze cât mai repede”.

PNL a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Citește și…

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ! Are pe masă o ofertă nebună! Bagajele au fost deja făcute!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV