Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iese din închisoare

Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iese din închisoare

Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iese din închisoare după ce Judecătoria Buzău a admis redeschiderea dosarului și desființarea sentinței de condamnare la un an de inchisoare.

Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iese din închisoareAlte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Poliţia Judeţeană Timiş a deschis un dosar penal în cazul …Adrian Năstase, primele măsuri pentru a reveni în politică. …

Tânărul în vârstă de 37 de ani, din judeţul Buzău, a fost internat în luna aprilie 2020 într-un modul izolator al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău pentru că tuşea puternic. Acesta nu a aşteptat rezultatul testului şi a părăsit containerul fiind prins, judecat şi condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ulterior s-a dovedit că Matei Strugurel nu era infectat cu virusul SARS-CoV-2 ci suferea de TBC.

Citeşte şi Matei Strugurel, primul român condamnat pentru că a încălcat regulile pandemiei. AUR îi cere lui Iohannis graţierea: „Un amărât fost condamnat pe nedrept”

„În temeiul art. 466 Cod proc.pen. şi art. 469 alin. (3) şi (5) Cod proc. pen., admite cererea de redeschidere a procesului penal formulată de petentul condamnat MATEI STRUGUREL, în prezent încarcerat în Penitenciarul Focşani, în executarea pedepsei de 1 an închisoare la care a fost condamnat prin Sentinţa penală nr. 1034/10.12.2020, pronunţată în dosarul nr. 6382/200/2020 al Judecătoriei Buzău, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 878 din data de 28.07.2021 a Curţii de Apel Ploieşti, Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii nr. 1253/29.07.2021 emis de Judecătoria Buzău.

În temeiul art. 469 alin. (7) Cod proc. pen. constată desfiinţată de drept Sentinţa penală nr. 1034/10.12.2020, pronunţată în dosarul nr. 6382/200/2020 al Judecătoriei Buzău, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 878 din data de 28.07.2021 a Curţii de Apel Ploieşti şi va dispune anularea MEPI nr. 1253/29.07.2021 emis de Judecătoria Buzău şi a tuturor formelor de executare emise în baza sentinţei anterior meţ?ionate. Dispune punerea în libertate a petentului condamnat MATEI STRUGUREL de sub puterea MEPI nr. 1253/29.07.2021 emis de Judecătoria Buzău. Executorie. Cu drept de apel odată cu fondul. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 07.10.2021″, se arată în minuta instanţei. 

Tânărul de 37 de ani a fost o perioadă mare de timp rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat, instituţie aflată în prezent în subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău în care persoanele adulte cu diverse grade de handicap desfăşoară activităţi menite să îi ajute să se integreze în societate.

„Eliberarea lui este rodul muncii depuse in ultimele luni de catre Centrul de Resurse Juridice care s-a luptat pentru drepturile lui atunci cand justitia romana i le-a neglijat, apoi incalcat”, a scris pe Facebook Ionuţ Iordăchescu.

Citeşte şi Strugurel, primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor în pandemie

 

 

Citește și…

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ! Are pe masă o ofertă nebună! Bagajele au fost deja făcute!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV