O furtună de nisip a făcut ravagii în Brazilia. Cel puţin şase persoane au murit, imagini apocaliptice VIDEO

O furtună de nisip a făcut ravagii în Brazilia. Cel puţin şase persoane au murit, imagini apocaliptice VIDEO

Furtunile, însoţite de rafale de vânt de până la 100 kilometri/oră, au provocat daune locuinţelor şi au dărâmat copaci şi stâlpi electrici în oraşe din statele Sao Paulo şi Minas Gerais.

Cele şase victime s-au înecat, aşa cum s-a întâmplat, spre exemplu, cu un pescar dintr-un sat de pe malul fluviului Parana, la 650 kilometri de Sao Paulo, pe 1 octombrie, scrie BBC. Altele au fost victime ale căderii copacilor, prăbuşirii caselor sau incendiilor.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Bordel din Austria, transformat în centru de vaccinare. Ce surpriză …Criza din Marea Britanie devine tot mai acută, oamenii nu găsesc …

„Sunt fenomene climatice destul de frecvente, dar rareori sunt atât de intense ca acelea pe care le-am avut anul acesta„, a explicat meteorologul Estael Sias, de la compania de prognoză meteo Metsul. „Acesta este rezultatul unei lungi perioade fără precipitaţii, cu temperaturi ridicate şi umiditate scăzută„, a adăugat ea.

Citeşte şi Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO

Furtunile de nisip care „ridică particulele de nisip şi praf” se formează la sfârşitul sezonului uscat, care se termină în septembrie înainte de revenirea ploilor.

Un alt factor determinant este că aceste regiuni concentrează un număr mare de plantaţii de trestie de zahăr, cu suprafeţe mari fără vegetaţie şi, prin urmare, cu un număr mai mare de particule susceptibile de a zbura odată cu rafalele de vânt.

Citeşte şi A nins în Deşertul Atacama, cel mai arid de pe Terra. Copiii au făcut oameni de zăpadă, imagini istorice VIDEO

Aceste furtuni, obişnuite în regiunile deşertice, pot atinge o rază de 160 de kilometri şi dura câteva ore, a explicat Sias.

trend alert: tempestade de areia no brasil pic.twitter.com/CwY0szM7vT

— livro negro de arlindo cruz (@vittoac) October 1, 2021

Citește și…

ULTIMA ORA! De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV