Adevărul despre infertilitatea la fete după administrarea vaccinului anti-Covid. Mihai Craiu: „E un scenariu care…”

Adevărul despre infertilitatea la fete după administrarea vaccinului anti-Covid. Mihai Craiu: „E un scenariu care…”

Zvonurile că vaccinul anti-Covid ar putea produce infertilitate la fete sunt complet false, a dezvăluit medicul Mihai Craiu, precizând că e vorba de o confuzie.

„Da, ea (teoria – n.r.) a circulat încă de când a început vaccinarea adulților și este un scenariu care pleacă de la similitudinea unei anumite structuri proteice care e necesară pentru a menține sarcina (…), se numește sincițină, seamănă o anumită porțiune din această structură antigenică cu o porțiune a zonei de Spike (proteina Spike din virusul SARS-CoV-2 – n.r.).Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Decizie drastică luată de Pfizer! Angajații care nu se vaccinează …Vlad Voiculescu acuză Guvernul că nu a dat lockdown: „Numărăm …

Și a fost emisă ipoteza că, dacă anticorpii împotriva porțiunii ăleia din proteina Spike ar afecta sincițina, este posibil să scadă fertilitatea. Trebuie spus că (…) seamănă cu ceva foarte mic într-o ecuație enormă de antigene. E ca și cum ne-am uita așa într-o aglomerație de oameni și vedem pe cineva care are o pană la pălărie și spunem A, ăla e fazan. Nu e adevărat”, a afirmat Mihai Craiu la Digi24.

Ce efecte secundare pot apărea după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

Efectele secundare ale celei de a treia doze (”booster”) de vaccin împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt foarte ”asemănătoare” celor de la rapel, arată un studiu publicat de către autorităţile sanitare americane.

Datele au fost culese de la câteva mii de persoane vaccinate cu a treia doză – de la jumătatea lui august şi până la jumătatea lui septembrie, pe când ”booster”-ul era autorizat în vederea vaccinării anti-covid a persoanelor imunodeprimate în Statele Unite, scrie news.ro.

Studiul arată că a treia doză ”este, pentru moment, bine tolerată”, a anunţat într-o conferinţă de presă directoarea Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CSC) Rochelle Walensky.

”Frecvenţa şi tipul efectelor secundare sunt asemănătoare celor observate după a doua doză (rapel) şi sunt de obicei uşoare sau moderate şi de scurtă durată”, a precizat ea.

 

Citește și…

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ! Are pe masă o ofertă nebună! Bagajele au fost deja făcute!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV