Sistemul sanitar din România, la pământ. O nouă zi cu niciun pat liber în secțiile ATI

Sistemul sanitar din România, la pământ. O nouă zi cu niciun pat liber în secțiile ATI

În data de 9 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 335 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

BILANȚ COVID 9 octombrie. Peste 14.000 de noi cazuri de infectare …Adevărul despre infertilitatea la fete după administrarea vaccinului …

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 135 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.593 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel national cât și la nivelul Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Paturi ATI suplimentare defalcat pe spitale 09.10.2021

Citește și…

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ! Are pe masă o ofertă nebună! Bagajele au fost deja făcute!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV