Ce riscă persoanele care fac Covid şi gripă în acelaşi timp. Avertismentul specialiştilor: „Poate fi fatal”

Ce riscă persoanele care fac Covid şi gripă în acelaşi timp. Avertismentul specialiştilor: „Poate fi fatal”

Ce riscă persoanele care fac Covid şi gripă în acelaşi timp. A început sezonul gripal și trebuie să avem și mai multă grijă de sănătatea noastră. Persoanele care fac Covid 19 și gripă în același timp prezintă un risc de două ori mai mare de a muri.

Citeşte şi: Epidemiolog: Un om din 100 e infectat acum cu Covid. În patru luni acest val se va autoeliminaAlte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Ordin IGSU de prevenire a incendiilor în spitale: din 3 în …Epidemiologul Emilian Popovici: Apreciez că vârful valului …

Ce riscă persoanele care fac Covid şi gripă în acelaşi timp

Avertismentul a fost lansat de Jenny Harries, director executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății (UKHSA) din Marea Britanie. Aceasta a precizat că în această iarnă există riscul să apară mai multe tulpini de gripă și de Covid-19.

„Ar trebui să fim îngrijorați de gripă în fiecare iarnă. Cred că oamenii încă nu realizează că poate fi o boală fatală. Studii recente sugerează că aproximativ 25% dintre noi nu întelegem asta.

În realitate, în ultimii cinci ani, aproximativ 11.000 de persoane au murit cu afecțiuni legate de gripă”, a declarat Jenny Harries. Potrivit specialistei, cel mai bine ne putem proteja dacă vom face atât vaccinul împotriva coronavirusului, cât și cel antigripal.

Cum te poţi imuniza contra gripei la medicul de familie

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii va demara în această săptămână.

„Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sănătăţii intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea a unui număr de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Oficialii din Ministerul Sănătății au anunţat că pentru început vor fi livrate primele 300000 doze de vaccin gripal, urmând ca în perioada imediat următoare să fie livrate alte un milion de doze pentru continuarea imunizărilor.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe tranșe, la fel ca în anii trecuți. Direcţiile de sănătate publică vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor.

“Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat niciun contract.

Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor și începerea în regim de urgență a campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin cu alte 700.000 de doze, până la cantitatea de 2 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. (Citeşte AICI mai multe detalii)

Citește și…

Anunțul momentului, făcut de Arafat! Se dă lege pentru VACCINAREA OBLIGATORIE!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV