Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nou record. Veşti proaste pentru românii cu credite în lei

Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nou record. Veşti proaste pentru românii cu credite în lei

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,11 la sută pe an, faţă de 2,10 la sută pe an cât a fost vineri, informează Banca Naţională a României.

Indicele ROBR la 3 luni  crescutAlte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Claudiu Năsui critică plafonarea contribuţiilor pentru salariile …Şoc în lumea afacerilor din România. Patronul a murit la 1.00 …

Citeşte şi Claudiu Năsui critică plafonarea contribuţiilor pentru salariile mari: „Un român care munceşte pe salariul minim nu ar beneficia cu absolut nimic”

La debutul anului 2019, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99% pe an, iar la începutul anului trecut se situa la 3,19%. Pe data de 4 ianuarie 2021, indicele ROBOR la 3 luni era de 2,01%.

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la 2,19%, iar ROBOR la 12 luni a rămas la 2,25%.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 1,08% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2021, în scădere faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,25%.

În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare

Reamintim că în vară, analiştii financiari estimează deprecierea leului până la un curs mediu de 5,0261 lei/euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 4,11%.

Citeşte şi Criza energiei a cuprins întreaga lume. Preţul petrolului a depăşit 80 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV