Kelemen Hunor s-a propus ca premier pentru șase luni: „Asta va fi propunerea noastră în aceste condiții”

Kelemen Hunor s-a propus ca premier pentru șase luni: „Asta va fi propunerea noastră în aceste condiții”

Kelemen Hunor s-a propus ca viitor premier al României pentru următoarele șase luni din partea UDMR. Politicianul a subliniat că s-a prezentat președintelui Iohannis această propunere ca un gest de responsabilitate față de criza politică din România.

„Nu exclud o refacere a coaliției. Poate voi reuși eu dacă nu reușește Cîțu, după șase luni timpul te ajută să fii mai înțelept, mai calm, iar lucrurile pot fi refăcute încet încet. Noi am prezentat varianta noastră și bineînțeles analiza noastră. Am spus domnului președinte că în acest moment nu este nici cazul să tragem de timp, să căutăm soluții care nu sunt viabile. Aici nu e vorba de un joc de a pune mâna pe putere și a guverna România, ci e vorba de responsabilitate, asumare și o soluție prin care reușim să trecem de această perioadă dificilă”, a declarat liderul UDMR.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

PSD, plângere penală pe numele miniștrilor implicați în …Klaus Iohannis, negocieri pentru un nou Guvern. PNL nu a nominalizat …

Kelemen Hunor a explicat ca motivul unei astfel de inițiative din partea UDMR-ului a fost și faptul că liberalii nu au venit cu nicio propunere de premier.

„Am văzut că a existat o singură propunere în persoana domnului Dacian Cioloș. PNL-ul nu a propus un premier. De aceea, împreună cu colegii, noi am spus că suntem pregătiți să oferim o soluție în două etape, în sensul de a trece iarna, până în aprilie 2022. O înțelegere cu partidele care sunt dispuse la o astfel de înțelegere, mă gândesc la PSD și la USR, să încercăm să refacem coaliția cu USR-ul. Dacă nu, un sprijin parlamentar pentru un Guvern condus de un reprezentant al UDMR-ului. Noi ne asumăm acest lucru doar pentru o perioadă scurtă de timp și cu un mandat limitat. Avem nevoie de ordonanța de urgență pentru a plafona prețurile, nu se poate altfel, avem nevoie și de un ajutor substanțial pentru mediul de afaceri“, a precizat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV