Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier

Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloș la funcția de prim-ministru al României. USR e singurul partid care a propus un premier, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele partidului.

Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloș la funcția de prim-ministru al RomânieiAlte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

USR cheamă PNL şi UDMR la guvernare: E cea mai bună soluţie …Prima reacție a PNL, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș …

„Am avut azi consultări cu partidele după moțiunea de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate: pandemia, creșterea prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă. Acestea sunt chestiunile importante pentru români

Partidele au venit cu diferite abordări și propuneri. Eu am reținut o propunere pe care o voi pune în practică. Am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș”, a declarat Klaus Iohannis.

Singurul partid care a propus un nume de premier a fost USR, care a mers la Cotroceni cu Dacian Cioloș ca posibil candidat la funcția de prim-ministru. PNL a anunțat că nu are o majoritate, iar PSD a insistat pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Iohannis a precizat că în toate discuţiile cu reprezentanţii partidelor a reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează, să se gestioneze situaţia pandemică, creţterea preţurilor la energie şi să se ia măsuri pentru ca celelalte preţuri să nu crească, să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin PNRR şi să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

”Am reiterat importanţa pregătilor pentru perioada de iarnă şi am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru romîni şi nu certurile politice între diferiţi actori”, a subliniat Iohannis.

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV