Ludovic Orban lansează atacul decisiv asupra lui Cîţu înainte de consultările cu Iohannis: „Să se înţeleagă un lucru, el nu mai poate fi premier”

Ludovic Orban lansează atacul decisiv asupra lui Cîţu înainte de consultările cu Iohannis: „Să se înţeleagă un lucru, el nu mai poate fi premier”

Ludovic Orban spune că singura formulă de guvernare acceptabilă este cea în coaliţie cu USR-PLUS şi UDMR, iar acest lucru nu se poate face cu Florin Cîţu premier, deoarece acesta a rupt orice cale de comunicare cu partidul condus de Dacian Cioloş, după ce a demis doi miniştri, pe Vlad Voiculescu şi pe Stelian Ion.

„La ora actuală trebuie să se înțeleagă un lucru simplu – Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru, este o frână. Singura formă onorabilă, conformă cu voința românilor pe 6 decembrie (2020, alegerile parlamentare – n.red), e dată de majoritatea de centru-dreapta PNL-USR PLUS-UDMR și evident, pe cât e posibil, susținerea grupului minorităților naționale.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

USR îl propune pe Dacian Cioloş premier dacă PNL nu vine cu …Klaus Iohannis îi cere lui Cîţu să accelereze demersurile …

O altă propunere nu e posibilă, poate deveni extrem de nocivă pentru România. Speranța pentru care Florin Cîțu ar putea obține o majoritate cu sprijinul PSD îi descalifică pe cei care vor lucrul acesta. PSD nu poate face niciun fel de înțelegere. Am trăit experiența USL, și o nouă experiență de acest gen e extrem de nocivă pentru România”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban: „În momentul în care PNL face o înţelegere cu PSD, renunţă la obiectivele din planul de guvernare”

„Într-o seara a fost convocat Biroul Executiv la 10 seara, a fost stabilit ca dl Cîțu e candidat la prim-ministru, după care a doua zi s-a mai convocat o dată, la care s-a decis ca e candidat Florin Cîțu doar dacă se poate forma o majoritate parlamentara si nu s-a mai propus niciun candidat. E de noaptea minții. Nu e prima oară când se întâmplă asta”, a mai comentat Ludovic Orban despre decizia actualei conduceri a PNL.

De asemenea, Ludovic Orban mai adaugă că o înțelegere cu PSD pentru a susține guvernul este extrem de nocivă, pentru că asta ar presupune anularea reformelor și renunțarea la toate proiectele din planul de guvernare.

„O formulă PNL-PSD înseamnă moartea oricărei reforme și la renunțarea oricărui proiect care e în planul de guvernare. În momentu în care conducerea PNL face o înțelegere cu PSD înseamnă că renunță la toate obiectivele din programul de guvernare”, a atras atenția Orban.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier: „Le-am lăsat timp să se calmeze”

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV