PNL a ieşit de la consultările cu Klaus Iohannis. Liberalii nu au făcut declaraţii

PNL a ieşit de la consultările cu Klaus Iohannis. Liberalii nu au făcut declaraţii

Prima delegaţie care a intrat la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis a fost cea a PNL, condusă de preşedintele partidului şi premierul demis Florin Cîţu. Liberalii s-au răzgândit de mai mult ori în ce priveşte mandatul pentru aceste consultări, prima dată anunţând că îl vor propune tot pe Cîţu pentru funcţia de premier, apoi anunţând că vor aştepta să formeze o majoritate parlamentară pentru a decide următorii paşi.

PNL a anunţat că se va prezenta la consultările cu şeful statului cu o delegaţie formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Klaus Iohannis a început consultări cu partidele pentru desemnarea …USR îl propune pe Dacian Cioloş premier dacă PNL nu vine cu …

Liberalii au precizat că nu vor face nicio nominalizare de prim-ministru, având în vedere că, în acest moment, nu au o majoritate.

„Având în vedere că, în acest moment, nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Naţional al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier”, au transmis vinerea trecută liberalii.

PNL şi-a schimbat, în acest fel, poziţia, după ce, anterior, anunţase că nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, una dintre posibilele variante PNL pentru funcţia de premier. Daniel Fenechiu: „Va fi un prim-ministru bun”

Klaus Iohannis: „Nu putem sta peste iarnă fără Guvern. Suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat”

Preşedintele Iohannis a declarat că este foarte important ca partidele să dea dovadă de maturitate politică, astfel încât această criză politică să fie rezolvată cât mai repede, pentru a nu lăsa ţara neguvernată în pragul iernii şi în cea mai grea perioadă a valului 4 al pandemiei de Covid.

„Voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. Eu, personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără Guvern. Suntem în pandemie, suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a preţurilor la energie, care nu a fost generată de noi şi este o criză globală şi va trebui să-i facem faţă. Pe de altă parte, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline, deci este clar, cu maturitate, cu calm trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală”, spunea, săptămâna trecută, şeful statului, Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Florin Cîţu este invitat la „Ora prim-ministrului” pentru explicaţii pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV