Preşedintele Cehiei a ajuns la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Militar

Preşedintele Cehiei a ajuns la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Militar

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman,  a fost internat duminică la Praga, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului militar universitar din capitală, la o zi după alegerile parlamentare pierdute de aliatul său, premierul miliardar Andrej Babis. Conducerea spitalului a precizat ulterior că Milos Zeman a ajuns la terapie intensivă, dar nu a dezvăluit diagnosticul.

Preşedintele Cehiei se află sub tratament la unitatea de terapie intensivă a spitalului militar din Praga, a anunţat luni directorul unității medicale. Șeful statului fusese internat în cursul dimineții, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt al spitalului.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

ZILE LIBERE. Săptămâna de lucru, redusă la patru zile, vinerea …Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în Hawaii. Peste 20 de cutremure  …

Preşedintele Cehiei, internat în spital la scurtă vreme de la întâlnirea cu premierul

Directorul spitalului militar central din Praga a declarat că Milos Zeman este tratat pentru complicaţiile survenite în urma unei afecţiuni cunoscute, dar a refuzat să precizeze diagnosticul.

„Nu am autorizaţie din partea preşedintelui să comunic diagnosticul”, a declarat directorul spitalului.

Este cunoscut însă cu preşedintele ceh, în vârstă de 77 de ani, suferă de mai multe afecţiuni, printre care şi o neuropatie diabetică din cauza căreia este nevoit să de deplaseze într-un scaun rulant.

Spitalizarea lui Zeman survine a doua zi după alegerile legislative, încheiate cu înfrângerea partidului ANO al premierului în exerciţiu Andrej Babis. Înainte să fie transportat la spital, Zeman a avut o scurtă discuţie cu Babis.

Cehia, în fața unui precedent foarte periculos. Un partid important cere o lege care să permită un referendum pentru ieșirea din UE

Şeful statului este cel care desemnează premierul după alegeri, iar spitalizarea sa ar putea complica evoluţiile post-electorale. Dacă postul de preşedinte devine vacant, prerogativele acestuia sunt preluate de preşedintele Camerei Deputaţilor.

Milos Zeman, un politician social-democrat, a dat de înţeles înaintea alegerilor că doreşte să-l desemneze premier tot pe vechiul său aliat Babis, deşi partidul acestuia a încheiat alegerile pe poziţia a doua şi o alianţă de centru-dreapta clasată pe primul loc poate forma o majoritate cu alte două formaţiuni.

Citește și…

Anunțul momentului, făcut de Arafat! Se dă lege pentru VACCINAREA OBLIGATORIE!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV