Prima reacție a PNL, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier: „Președintele a dat șansa să guverneze majoritatea din Parlament PSD – USR – AUR!

Prima reacție a PNL, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier: „Președintele a dat șansa să guverneze majoritatea din Parlament PSD – USR – AUR!

Prima reacție a PNL, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier. Ministrul Finanțelor și de asemenea unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Florin Cîțu susține că Dacian Cioloș are șansa să creeze o majoritate parlamentară, iar aceasta este PSD-USR-AUR.

Prima reacție a PNL, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier: „Președintele a dat șansa să guverneze majoritatea din Parlament PSD – USR – AUR!Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Dan Barna, prima reacţie după desemnarea lui Cioloş ca premier: …USR cheamă PNL şi UDMR la guvernare: E cea mai bună soluţie …

”E o decizie și un anunț care cred eu că vine în urma lucrurilor întâmplate în Parlament. Rămâne de văzut ce se va stabili și în forumurile noastre de conducere. Trebuie să clarificăm niște lucruri. Domnul Barna a făcut afirmația că există un protocol încheiat între PNL, UDMR și USR, în primul rând în acel protocol scria că PNL dă premierul și niciun partid din coaliția de guvernare să nu depună moțiune de cenzură. Discuțiile se fac acum pe un premier desemnat care trebuie să găsească o majoritate testată deja PSD-USR-AUR. Premierul desemnat trebuie să facă o majoritate în Parlament, are Dacian Cioloș șansa să facă majoritate deja.”, a spus Dan Vîlceanu, la Digi 24.

Klaus Iohannis l-a desemnat luni seară pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier. Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare. USR e singurul partid care a propus un premier, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele partidului.

Citește și: Prima reacţie a PSD după desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de premier: „Nu îl susţinem, propunerea lui Klaus Iohannis este neserioasă”

”Am avut azi consultări cu partidele după moțiunea de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate: pandemia, creșterea prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate

Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă. Acestea sunt chestiunile importante pentru români. Partidele au venit cu diferite abordări și propuneri. Eu am reținut o propunere pe care o voi pune în practică. Am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Dacian Cioloș, prima reacție după ce Klaus Iohannis l-a propus ca prim-ministru: „Obiectivul nostru este să scoatem România din criză”

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV