Studiu: Schimbările climatice afectează deja 85% din populaţia globului

Studiu: Schimbările climatice afectează deja 85% din populaţia globului

O echipă de cercetători a analizat aproximativ 100.000 de studii publicate între 1951 şi 2018 şi care arată efectele pe care le au schimbările climatice şi încălzirea globală.

„Avem dovezi copleşitoare că schimbările climatice afectează toate continentele, toate sistemele„, a declarat autorul studiului Max Callaghan pentru AFP, preluată de Agerpres.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Un celebru artist al României o susține pe Diana Șoșoacă …Anamaria Prodan rupe tăcerea! Prima reacție după ce Reghecampf …

Max Callaghan şi cercetătorii de la Institutul de cercetare Mercator, cu sediul în Berlin, au cartografiat globul şi au reprezentat impactul schimbărilor climatice.

Potrivit acestuia, 80% din Pământ, care găzduieşte 85% din populaţia lumii, este vizat de studii care preconizează schimbări de temperatură şi precipitaţii legate de încălzire.

Citeşte şi Experții ONU vin cu un scenariu apocaliptic în ceea ce privește clima: „E cel mai puternic avertisment” privind încălzirea globală

Studiile documentează în mod disproporţionat consecinţele în ţările bogate, în timp ce acestea sunt mai puţin documentate în ţările sărace, subliniază Max Callaghan.

Tendinţele precipitaţiilor şi ale schimbărilor de temperatură din Africa ar putea fi legate de schimbările climatice, ”dar nu avem multe studii care să documenteze consecinţele acestor tendinţe”, a explicat el, considerându-le un ”unghi mort în cunoştinţele noastre despre impact”.

Cercetările privind schimbările climatice au crescut exponenţial în ultimii ani, cu aproximativ 1.500 de studii publicate între 1951 şi 1990, comparativ cu 75.000 până la 85.000 în ultimii cinci ani.

Citeşte şi Încălzirea globală ucide. Este responsabilă de peste o treime din decesele provocate valurile de căldură

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV