USR, după negocierile cu Iohannis: „România trebuie guvernată, anticipatele nu sunt o prioritate”

USR, după negocierile cu Iohannis: „România trebuie guvernată, anticipatele nu sunt o prioritate”

UPDATE. Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că președintele Klaus Iohannis a rămas neplăcut surprins de faptul că partidele nu au negociat între ele, înainte de consultări. Cioloș a explicat că poziția exprimată de USR a fost aceea că actuala coaliție de guvernare trebuie să continue.

”Președintele ne-a spus că este neplăcut surprins pentru faptul că nu au existat nicio discuție între partide. Noi considerăm că această coaliție este în continuare în vigoare pentru că nu a fost denunțată nici de PNL, nici de UDMR. Noi susținem această coaliție, doar că de această dată am mers la Cotroceni cu o propunere de premier și cu o soluție foarte clară.  Dacă domnul președinte va face această propunere (Dacian Cioloș premier n.r.), de mâine vom avea discuții cu partenerii de coaliție.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Marcel Ciolacu îl avertizează pe Cîţu după alocările din …CCR critică Parlamentul pentru tergiversarea moţiunii de cenzură. …

Am avut intenția și până acum să discutăm, am dat un semnal către președintele PNL, dar dumnealui nu a fost deschis pentru o astfel de discuție. În mod constant am avut o abordare foarte clară și stabilă încă de la începutul crizei. Tocmai cu această abordare (păstrarea coaliției n.r.) am mers și la președintele Klaus Iohannis.”, a spus Dacian Cioloș.

Cioloș a zis că Iohannis nu a reproșat USR ieșirea de la guvernare, și nici nu le-a spus că nu mai vrea ca ei să intre în Guvern. „A fost o mentiune la inceput, nu am stat prea mult pe acest subiect, i-am explicat ca ceea ce s-a intamplat a fost pentru ca din pacate nu am putut functiona cu decizii in coalitie si cu asta a fost de acord si dansul ca nu au fost decizii pe subiecte importante”, a spus liderul USR.

„Am fost de acord cu dl Presedinte ca prioritatea e un guvern in functie, nu alegeri anticipate”, a adăugat Cioloș.

Întrebat dacă ar putea negocia cu PSD sau AUR, el a raspuns: „Pana nu vom aveam o discutie cu partenerii nostri de coalitie, nu facem alt pas. Nu am vazut ca PNL sa denunte acordul de coalitie. Astept o discutie directa cu partenerii nostri”.

USR a participat la consultările de la Cotroceni având ca propunere de premier pe preşedintele partidului, Dacian Cioloş, a decis, luni, Biroul Naţional al formaţiunii.

În lipsa unei noi propuneri de premier din partea PNL, Biroul Naţional al USR a decis, în unanimitate, ca echipa de negociere să îi prezinte Preşedintelui propunerea de prim-ministru a USR, în persoana lui Dacian Cioloş, şi un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare.

USR îl propune pe Dacian Cioloş premier dacă PNL nu vine cu altă propunere decât Cîţu

„USR merge la consultările cu preşedintele Iohannis cu mandatul de a forma cât mai rapid un Guvern cu puteri depline care să gestioneze pandemia, să gestioneze explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR. USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România este un Guvern USR – PNL – UDMR, cu un nou premier şi cu un program de guvernare asumat care să includă şi PNRR, dar şi urgenţele care trebuie gestionate şi care trebuie respectate de partenerii de coaliţie. Biroul Naţional USR a decis ca echipa de negociere să îi prezinte preşedintelui propunerea USR de premier în persoana lui Dacian Cioloş şi un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare”, a afirmat Cioloş, la Parlament, după şedinţa conducerii de luni.

PNL se pregăteşte să-l sacrifice pe Florin Cîţu. Ce nume sunt pe lista scurtă

Citește și…

Decizie de ultimă oră! Compania Pfizer îi AMENINȚĂ pe cei NEVACCINAȚI! Ce vor păți:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV