USR îl propune pe Dacian Cioloş premier dacă PNL nu vine cu altă propunere decât Cîţu

USR îl propune pe Dacian Cioloş premier dacă PNL nu vine cu altă propunere decât Cîţu

Liderii USR au decis luni, în ședința Biroului Național să meargă la consultările de la Cotroceni, cu propunerea Dacian Cioloș – prim-ministru. Liderii USR își exprima astfel intenția de a rămâne la guvernare cu PNL, dar fără Florin Cîțu premier.

USR a cerut refacerea coalţiei fără Florin Cîţu premier şi un nou protocol de colaborare. Dacian Cioloş a fost însoţit la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis de Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.Alte Articole

CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă …

Klaus Iohannis îi cere lui Cîţu să accelereze demersurile …PNL se pregăteşte să-l sacrifice pe Florin Cîţu. Ce nume …

PNL se pregăteşte să-l sacrifice pe Florin Cîţu. Ce nume sunt pe lista scurtă

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, după a cărui demitere USR PLUS a ieşit de la guvernare, a afirmat că USR va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu „ideea” de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, însă fără Florin Cîţu în fruntea Guvernului. „Florin Cîţu e cazul să-şi dea seama că este într-o situaţie în care nu mai poate continua şi, din păcate, până acum i-a tras pe colegii liberali după el. Este cazul să renunţe la această poziţie de forţă şi să găsim împreună o altă soluţie de premier. Se poate. România nu stă într-un singur om”, susţine Stelian Ion.

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier: „Le-am lăsat timp să se calmeze”

De altfel, USR  a avut luni dimineaţă o şedinţă a biroului politic. Vineri seară, Cioloş a afirmat că înţelege destul de greu strategia liberalilor, dar, dacă aceştia nu vor face o propunere de premier la consultările de la Cotroceni, USR va face o astfel de propunere. ”Suntem gata să ne asumăm guvernarea”, a declarat Cioloş, precizând, însă, că USR vede posibilă doar o coaliţie cu PNL şi UDMR, fiind exclusă o alianţă politică cu PSD şi AUR.

Dacian Cioloş a precizat, răspunzând unei întrebări, că, cel mai probabil, el va fi propunerea de premier, existând o decizie a partidului în acest sens, dar nu este exclusă nici nominalizarea lui Cristian Ghinea sau a lui Cătălin Drulă.

 

Citește și…

Anunțul momentului, făcut de Arafat! Se dă lege pentru VACCINAREA OBLIGATORIE!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV