Cseke Attila, în ziua cu record de infectări COVID: „Măcar acum, în această criză majoră, să dam dovadă de responsabilitate. Nu cred că germanii, francezii sunt mai deştepţi ca noi”

Cseke Attila, în ziua cu record de infectări COVID: „Măcar acum, în această criză majoră, să dam dovadă de responsabilitate. Nu cred că germanii, francezii sunt mai deştepţi ca noi”

Cseke Attila a făcut apel la responsabilitate şi solidaritate, în ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei, şi le-a transmis românilor să se vaccineze anti-Covid.

„Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus este vaccinarea. Măcar acum în această criză majoră trebuie să dăm exemple de responsabilitate (…) Nu cred că germanii, francezii sunt mai deștepți ca noi. Nu degeaba s-au vaccinat peste 85% în Italia, au avut exact aceeași problemă ca noi”, a declarat Cseke Attila.Alte Articole

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, …

Nelu Tătaru, în ziua cu cele mai mari cifre din pandemie: „E …Vaccinarea obligatorie, pe ultima sută de metri. Ministrul Sănătăţii …

”Este clar că numărul de persoane care se infectează zilnic nu corespunde realității că nu se testează toată lumea. Sunt două posibilități de a ne imuniza, o parte mai ușoară bazată pe vaccinare și recomandăm asta cetățenilor români. Și a doua modalitate de a trece prin boală, cu toate riscurile aferente”, a mai transmis ministrul.

Ministrul a mai spus că se fac în continuare eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi.

”Noi, cei care gestionăm această situaţie, avem obligaţia, şi asta facem în fiecare zi, de a găsi soluţii şi de a creşte capacitatea funcţională pe paturi. Din păcate, azi suntem spre aproape 1.700 de pacienţi pe ATI”, a mai declarat ministrul.

Aproape 17.000 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat, fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.188.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 40.071 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 11.10.2021 (10:00) – 12.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 442 de decese (226 bărbați și 216 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.141. Dintre acestea, 1.667 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 428 fiind internați în secții și 39 la ATI.

 

 

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV