Cum ar arăta un guvern minoritar, în viziunea premierului propus, Dacian Cioloş

Cum ar arăta un guvern minoritar, în viziunea premierului propus, Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, liderul USR desemnat de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, va participa miercuri la prima rundă de negocieri cu PNL şi UDMR.

Prezent în emisiunea de la B1 Tv, Dacian Cioloş a fost întrebat cum ar arăta un guvern minoritar şi dacă include tehnocrați, neafiliați politic. Premierul desemnat a explicat: „Când vorbim de guverne este impornat să vedem ce proiecte politice ne asumăm și după aceea cine se ocupă de ele. Cu PSD și AUR nu ne asumăm un proiect politic comun. Iar de la PNL și UDMR daca ar propune miniștri cred că și-ar asuma și coaliția acest lucru. Avem un sistem de selecție internă, vedem cine propune candidaturi”.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

George Simion amenință cu suspendarea lui Iohannis: Am pregătit …Dacian Cioloș: „Cele mai mari șanse să scoată România …

Dacian Cioloş a dezvăluit ce i-a cerut Florin Cîţu înainte de prima rundă de negocieri

Dacian Cioloş a dezvăluit că prima rundă de negocieri cu PNL și UDMR va avea loc miercuri, iar la cererea lui Florin Cîțu, discuția va fi doar între președinții celor trei partide.

„Asta a fost propunerea domnului președinte Florin Cîțu. Am acceptat-o. Vreau să avem această discuție indiferent de format, să vedem care este deschiderea colegilor, ca să știm și noi ce avem de făcut”, a declarat Cioloș, la B1 TV.

Cioloş a fost întrebat dacă echipa de negociere a USR, formată din oameni care au atacat dur PNL și pe Cîțu, cum ar fi Cătălin Drulă sau Vlad Voiculescu, ar putea fi un impediment pentru negocieri. „Evident că în politică există și multă emoție, dar atunci când iei decizii, când pregătești decizii, e important să avem rațiune. Și eu am opinii despre persoane, dar respect faptul că sunt persoane care au legitimitate în partidele respective”, a explicat Dacian Cioloş.

„Retorica asta ironică, să discutăm noi cu AUR și PSD, pot să o repete. Noi am spus-o tot timpul că vreau să refacem coaliția”, a mai precizat premierul desemnat.

 

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV