Dacian Cioloș: „Cele mai mari șanse să scoată România din criză le are un Guvern cu o susținere clară și asumată în Parlament. Protocolul de coaliție e încă în vigoare”

Dacian Cioloș: „Cele mai mari șanse să scoată România din criză le are un Guvern cu o susținere clară și asumată în Parlament. Protocolul de coaliție e încă în vigoare”

Dacian Cioloș a declarat într-un interviu la B1 TV că cea mai bună soluție pentru rezolvarea crizei politice din România este un guvern cu o susținere clară și asumată în Parlament.

„Nu știu daca vom continua sau nu această coaliție. Avem PNRR-ul și dincolo de un program de guvernare, acum avem aceste măsuri angajate politic de România acolo sunt niște termene și niste detalii despre cum pot fi asumate aceste măsuri Aceasta este un lucru bun. Pornind de la aceste termene ar trebui sa discutam un calendar si pt celelalte măsuri de guvernare care nu sunt in PNRR dar care sunt importante politic. Acestea sunt lucruri care pot fi rezolvate intre oameni de buna credință.” a declarat Dacian Cioloș.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Cum ar arăta un guvern minoritar, în viziunea premierului propus, …George Simion amenință cu suspendarea lui Iohannis: Am pregătit …

R: Se pot purta discuții cu alți lideri din PNL?

„Desigur. Mă cunosc cu multă lume din PNL. Sunt discuții informale amicale schimburi de opinii. Deciziile se iau și la PNL. Ne permit să clarificăm multe lucruri să explicăm opinii, poziții.

Ne vedem cu Emil Boc de fiecare dată când ajung la Cluj am facut din asta o tradiție. Cu Ilie Bolojan nu m-am mai vazut de ceva vreme. Acestea sunt discuții amicale pe care le am cu Emil Boc, discutăm în calitate de cunoscuți. Dar Florin Cîtu e președintele PNL, avem o structură de conducere mandatată se discută între ei, au mandatul si ideile să le depuna pe masă dacă vor să relansăm această colaboare.”

R: Propuneți un guvern minoritar?

„Nu este exclusă această variantă.”

„Când vorbești de calcule cinice asta nu e negociere, eu știu ce înseamnă și evident faci  compromisuri ca să ajungi la o înțelegere. Îmi asum lucrul acesta și mă adresez celor care ne-au votat care ne-au ales, iar ei mi-au spus ca vor să ne asumăm decizii.”

„În Biroul Național au fost opinii că poate nu ar fi bine să ne băgăm la guvernare, iar decizia de a merge cu o propunere de premier a fost consensuală și unanimă.”

Cum ar arăta un guvern minoritar, pot include tehnocrați, neafiliați politic?

„Când vorbim de guverne este impornat să vedem ce proiecte politice ne asumăm și după aceea cine se ocupă de ele. Cu PSD și AUR nu ne asumăm un proiect politic comun. Iar de la PNL și UDMR daca ar propune miniștrii cred că și-ar asuma și coaliția acest lucru.

Avem un sistem de selecție internă vedem cine propune candidaturi.

Noi nu negociem susținerea unui guvern pe sub masă negociem clar transparent.”

R: Veți avea întâlniri cu Klaus Iohannis?

„Am avut discuții, la întâlnirea pe care am avut-o mi-a spus că nu intenționeaza sa se implice direct în negocieri intre partide. Asta e treaba partidelor.”

 

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV