Peste 100 de scoli si licee din Bucuresti s-au inchis si cursurile se fac online. Anunțul ministrului Educației

Peste 100 de scoli si licee din Bucuresti s-au inchis si cursurile se fac online. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți după-amiază că la nivelul școlilor din municipiul București există 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică.

„În municipiul București, am primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba despre 91 de cereri de suspendare în baza art. 32 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza art. 6-9, care presupune și avizul DSP, și hotărârea Comitetului Municipal de Urgență. Art. 32 presupune decizia inspectoratului la cererea școlii.”, a explicat Cîmpeanu la Digi24.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Italia intervine în criza sanitară şi acordă României 5.200 …BILANȚ VACCINARE COVID 12 octombrie. Peste 58.000 de doze din …

„La nivel național, există și o serie de județe care n-au făcut nicio solicitare de trecere în online. Menționez Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Brăila și altele.”, a continuat Cîmpeanu.

„Au fost județe care au înregistrat o singură solicitare în baza art. 32, precum Teleorman, Maramureș, Neamț, Brașov, Mureș, Galați, Vrancea. Constanța are două solicitări în baza art. 32 și patru solicitări în baza art. 6-9.”

Două inspectorate au înregistrat un număr mare de solicitări, „care reflectă și o teamă justificată”, respectiv București și Olt.

„Din discuțiile pe care le-am avut și ieri și astăzi cu inspectoratele școlare județene a reieșit că trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă.”, a mai spus Cîmpeanu la Digi24, întrebat dacă toate cererile în baza art. 32 vor fi aprobate.

Situația solicitărilor de trecere in online a școlilor, defalcat pe baza Art. 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB și pe baza Art. 6.9. (pe baza de infectări, cu aviz DSP și solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU).

Lista unitati online_12.10_Art. 3.2

Hotararea CMBSU NR. 69 din 12.10.2021

Lista unitati online_12.10_Art. 3.2 (1)

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV