Planta minune care ameliorează afecțiunile pielii, fortifică părul și unghiile, reduce retenția de apă

Planta minune care ameliorează afecțiunile pielii, fortifică părul și unghiile, reduce retenția de apă

Coada calului este miracolul din natură care poate contribui la sănătatea unghiilor și a părului, dar te poate ajuta să și slăbești câteva kilograme deoarece ajută la eliminarea surplusului de apă din organism.

Afecțiuni dermatologice precum erupţiile cutanate sau acneea pot fi tratate cu această plantă minune.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Spitalul modular de la Lețcani se deschide. Primii pacienţi, …Experienţa cumplită a unei asistente răpuse de COVID. Fiica …

Coada-calului este bună și vindecarea rănilor sau stoparea sângerărilor. În cazul unor leziuni ale pielii sau pentru reducerea riscului de sângerare, infuzia de plantă trebuie aplicată local cu ajutorul unei dischete de bumbac. De asemenea poți folosi și unguent din coada-calului.

Pentru a-ți prepara acasă unguentul de coada calului este nevoie de două ceșcuțe de coada-calului uscată, 80 g de ulei macerat, 20 g unt de shea, 30 de picături de tinctură de coada calului şi de 10 g de ceară.

Planta şi uleiul se pun într-un borcan din sticlă şi lasă la macerat timp de patru săptămâni. După acest timp, se poate adăuga ceara şi uleiul pe baie de aburi, apoi untul de shea, iar când s-au topit, se iau de pe foc, adaugă tinctura şi apoi trebuie turnate în cutii închise la culoare pentru a evita expunerea la lumină.

Coada calului. Tratamentul umflăturilor

Vânătăi, umflături, bube, edeme la picioare sau degerături, pot fi ameliorate cu infuzie sau tinctură de coada calului. Dacă ai glezna umflată sau oricare altă zonă din corp umflată, aplică unguentul sau o comprese din ceai de coada calului. Planta va contribui la accelerarea procesului de combatere a inflamaţiei.

Coada-calului conţine componente active puternice și provoca reacţii adverse sau alergice dacă interacţionează cu alte plante, cu suplimentele sau cu medicamentele. De aceea, trebuie administrată cu precauţie şi sub îndrumarea unui specialist. Ceaiul de coada-calului nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cardiace şi renale, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV