Record de infectări în România. Valeriu Gheorghiţă, noi precizări privind doza patru

Record de infectări în România. Valeriu Gheorghiţă, noi precizări privind doza patru

Valeriu Gheorghiţă a făcut noi precizări privind administrarea vaccinului anti-covid în patru doze. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, persoanele imunodeprimate ar putea avea nevoie de patru doze de vaccin anti-coronavirus.

„În 28 septembrie s-a demarat administrarea unei doze de rapel care se face la cel putin de la schema de vaccinare. Este ferm recomandata persoanelor care sunt in categorie vulnerabilă, dar se pot vaccina si celelalte categorii de persoane, fara sa fie nevie de o recomandare medicala.Alte Articole

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, …

Femeie de 66 de ani, infectată pentru a doua oară cu coronavirus, …Lista localităţilor în care rata de infectare a depăşit …

Exista o alta recomandare a Ageniei nationale a Medicamentului care vizeaza persoanele sever imunodeprimate. In aceste situatii, dupa primele 2 doze de vaccin, procentul persoanelor care dezvolta anticorpi este undeva la 40 la suta. Atunci, datele au aratat ca adaugarea unei doze 3 la aceste doze initiale duce la cresterea raspunsului imun, astfel incat, la aceste persoane cu imunodepresie severă, schema initiala de vaccinare va avea trei doze. Doza 3 va fi la o luna dupa doza 2. Este foarte probabil ca după sase luni, aceste persoane s-ar putea sa aiba nevoie de o noua doza de rapel. Pentru aceste persoane este nevoie de o recomandare a medicului specialist, a medicului curant. Pacientul se prezinta cu recomandare la centru de vaccinare şi va primi trei doze”, a declarat medicul în cadrul conferinţei de presă de marţi, 12 octombrie.

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinare e un lucru normal, nu un act de eroism

Coordonatorul campaniei de vaccinare susţine că în România este nevoie de programe de prevenţie, iar educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, astfel încât vaccinarea să fie un gest de normalitate.

Citeşte şi Nu mai există niciun pat liber în secţiile ATI COVID din ţară. Situaţie catastrofală în spitalele din România

„Cred că o lecţie importantă a pandemiei este că avem nevoie de nişte programe de prevenţie extrem de bine puse la punct, care să fie sustenabile şi care să creeze o perspectivă, şi educaţia sanitară care trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, pentru că vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate şi nimic altceva, nimic ieşit din comun. Nu trebuie percepută ca un act de eroism sau un lucru care să te facă mai special”, a spus medicul militar la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”, organizată de Grupul de presă Bursa, potrivit Agerpres.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a precizat că vaccinarea reprezintă „un lucru normal”, care protejează faţă de boli.

„În momentul acesta, România a reuşit să recepţioneze, graţie contractelor încheiate de Comisia Europeană în numele tuturor statelor membre, peste 20 de milioane de doze de vaccin. (…) Avem o rată de administrare de circa 60%. Am activat şi mecanismele de revânzare şi de donaţie, mecanisme care erau prevăzute în acel contract tocmai pentru a asigura un sprijin şi o accesibilitate pentru ţările în curs de dezvoltare sau ţările care nu au reuşit să acceseze devreme vaccinurile pentru protecţia populaţiei”, a mai declarat medicul militar în cadrul evenimentului de marţi.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat, fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

Citeşte şi Adrian Marinescu: O să înceapă să scadă numărul de cazuri. Luna octombrie va fi mai grea

 

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV