A murit Viktor Briuhanov. A condus centrala de la Cernobîl la momentul dezastrului din 1986

A murit Viktor Briuhanov. A condus centrala de la Cernobîl la momentul dezastrului din 1986

A murit Viktor Briuhanov. Acesta a fost responsabil inclusiv de construcția centralei, în anii ’70, iar la momentul dezastrului din 26 aprilie 1986 era director. În 1988, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru „încălcarea regulilor de siguranță în industriile și întreprinderile explozive”. A fost eliberat înainte de executarea întregii pedepse, cinci ani mai târziu.

A murit Viktor Briuhanov. A condus centrala de la Cernobîl la momentul dezastrului din 1986Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Facebook va considera jurnaliștii și activiștii drept persoane …Masacru în Norvegia. Mai multe persoane au fost ucise în urma …

Viktor Briuhanov nu a recunoscut amploarea dezastrului de la reactorul nuclear de la Cernobîl și a raportat că reactorul este intact și că nivelul radiației nu este periculos. Pe 26 aprilie 2021, autoritățile ucrainene au desecretizat documente din perioada sovietică despre dezastrul de la Cernobîl. Printre acestea se numără și primul raport al lui Viktor Briuhanov către conducerea URSS, marcat „secret”. Conform acestuia, Viktor Briuhanov anunța că situația din orașul Pripiat, ulterior abandonat din cauza radiației, nu este gravă și că nivelul radiației este controlat.

Alertă la reactorul explodat de la Cernobîl. Specialiştii trag un semnal de alarmă: Au reînceput reacțiile de fisiune nucleară

Chiar dacă accesul în zona este restricţionat în continuare din cauza radiaţiilor care înca afectează oraşul şi regiunea adiacentă, oraşul Cernobîl a cunoscut o creştere semnificativă a numărului vizitatorilor după ce HBO a difuzat un serial despre tragedie.

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV