Asociaţiile de părinţi, apel disperat către autorități: „Nu putem ţine şcoala deschisă oricum şi oricând. Situaţia este cruntă”

Asociaţiile de părinţi, apel disperat către autorități: „Nu putem ţine şcoala deschisă oricum şi oricând. Situaţia este cruntă”

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache

, critică atitudinea ministrului demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, care a afirmat că DSP nu ar fi trebuit să recomande intrarea în online a școlilor.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Vlad Ciurea a prezentat schema de tratament pentru COVID. Cum …Medic ATI de la Spitalul Colentina, mărturii cutremurătoare: …

DSP Ilfov recomandă unităților şcolare să intre în regim online. În schimb, ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu este de acord şi spune că Direcția de Sănătate Publică îşi depășește atribuțiile.

Iulian Cristache, preşedintele Federației Asociațiilor de Părinți a precizat că ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, poate avea dreptate până la un anumit punct.

„Domnul ministrul poate avea dreptate până la un anumit punct că vorbim de un ordin comun. Dar situaţia este cruntă. Adică nu ne putem dori menţinerea deschiderii şcolilor oricum şi oricând.

Nu avem teste, nu avem resurse medicale la nivelul unităților de învăţământ. În acest moment având în vedere gravitatea faptelor şi ceea ce se întâmplă efectiv în şcoli pentru ordinul comun este bine reglementat, deşi are nişte pasaje şi articole confuze, dar în şcoli este jale.” a declarat președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Iulian Cristache a mai afirmat că autoritățile, inclusiv ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să uite de ambițiile politice având în vedere situația gravă în care se află România.

„Să înțeleagă că dacă DSP Ilfov a decis acest lucru la nivel de competența medicală, la care ministrul Educaţiei nu ar trebui să aibă niciun punct de vedere.(…) Părinţii sunt efectiv disperați. Avem părinți şi profesori cu comorbidităţi care nu sunt prinşi în ordinul comun.

Deci nu mai este vorba de o ambiție personală, aşa cum o simt la nivelul actualului ministru interimar (nr. Cseke Attila), ci vorbim despre sănătatea noastră ca ţară, ca societate”, a spus Iulian Cristache, preşedintele Federației Asociațiilor de Părinți, relatează Antena3.

Asociațiile de părinți cer cu disperare autorităților ca școala să intre în online. Ministrul Educației refuză inițiativa

Federaţia Naţională a Asociaţiilor

de părinţi solicită ministerelor Educației și Sănătății ca școlile să intre în sistemul de învățământ online în următoarele două săptămâni, din cauza cazurilor crescute de infectare cu COVID-19 la copii.

Reprezentantul asociației declară că, chiar dacă a început testarea în şcoli, pericolul infectării în sălile de clase este iminent.

În plus, unii părinţi sunt sceptici la testare, numărul de infectări creşte de la zi la zi, iar copiii nu prea învaţă mare lucru.

„Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţămănt să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ (…).

Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun.

Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii”, a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi, vineri, la Antena 3.

Federația Națională a Părinților Edupart solicită suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.

Răspunsul ministrului Educației: Școlile rămân deschise

Federația Națională a Părinților Edupart solicită suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie. Solicitarea este adresată ministerelor Educației și Sănătății. Într-un răspuns pentru Antena3, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu poate trece școlile în sistem on-line. „Când vom avea o nouă hotărâre, o vom pune în aplicare”, a spus Cîmpeanu, potrivit sursei citate. Pentru moment, școlile rămân deschise în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV