Bucureştenii tremură în case. 20% dintre asociațiile de proprietari cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii. Avarii la alte sute de blocuri

Bucureştenii tremură în case. 20% dintre asociațiile de proprietari cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii. Avarii la alte sute de blocuri

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă, marţi, că în aproximativ 80% din totalul punctelor, modulelor şi centralelor termice (1.027) au fost încărcate instalaţiile pentru furnizarea căldurii.

În mii de locuințe din București, caloriferele sunt mai mult reci însă. În plus, de teama facturilor uriașe, 20 la sută dintre asociațiile de proprietari au cerut amânarea furnizării agentului termic pentru noiembrie. În paralel, 60.000 de apartamente din Sectorul 6 riscă să rămână și iarna aceasta fără căldură, pentru că electrocentrala de care depind a oprit alimentarea.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Octavian Jurma anunţă când va fi atins vârful valului patru …Dr. Adrian Marinescu: „Cred că sărbătorile din această …

Anunț important pentru bucureșteni. Termoenergetica anunță că 80% din totalul punctelor termice sunt pregătite pentru furnizarea căldurii!

„Avem 26 de grade. Asta e apa din termoficarea blocului. Acum umplem o găleată cu apă. Luăm temperatura, vedem dacă e diferență între ce ne arată contorul RADET și termometrul nostru. Iată, 20,4 grade Celsius”, spune Cristian Ban, președinte al unei asociații de proprietari, pentru Digi 24.

„Caloriferul este tot timpul rece, niciodată nu am fost mulțumiți. Ne învelim cu câte două paturi”, spune o femeie.

Pe site-ul Termoenergetica sunt 29 de pagini cu adrese la care apa caldă și căldura sunt sub parametri.

functionare_sistem_termoficare (4)

60.000 de apartamente din Sectorul 6 riscă să aibă calorifere reci și la iarnă. Din noaptea de miercuri spre joi, singurul CET privat din Capitală a oprit livrarea de agent termic.

„Nu am mai avut puterea să cumpărăm gazul, să plătim contractul și ni l-au oprit. Prețul gazului anul trecut pe timpul ăsta era undeva la 80 lei și acum e 600 lei. A venit Termoenergetica. Am acumulat o datorie și la ei în momentul de față de vreo 5 milioane de euro”, declară Constantin Bucur, director al CET Vest Energo.

Cum vor putea românii să obţină ajutor de la stat pentru încălzire şi energie. Cum se va aplica Legea consumatorului vulnerabil de energie – FORMULAR

20 la sută din asociațiile de proprietari au cerut amânarea furnizării căldurii pentru luna noiembrie. Tot din noiembrie începe compensarea facturilor la energia termică pentru consumatorii vulnerabili.

Termoenergetica reaminteşte asociaţiilor de proprietari că este necesară deschiderea circuitului de încălzire din subsolurile blocurilor şi realizarea aerisirii coloanelor, astfel încât agentul termic să parcurgă întreaga instalaţie de încălzire. De asemenea, asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV