Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte. Proiectul merge la promulgare, la şeful statului

Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte. Proiectul merge la promulgare, la şeful statului

Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte. Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PNL George Tuţă alături de alţi 101 parlamentari. Iniţiatorul, George Tuţă spune că au această lege vorbeşte scurt şi apăsat despre interzicerea copiilor inutile, care se adună la dosarul cu şină.

Citeşte şi: Creşterea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022, decisă de Camera Deputaţilor. Nici trei euro în plus pentru copiiAlte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Florin Bodog, senator PSD: „Guvernele Orban şi Cîţu …Sorin Grindeanu: „PSD va avea un candidat la preşedinţia …

Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte

”În prezent, statul emite nişte documente pe care le cere din nou. De aceea era nevoie să facem o simplificare a birocraţiei, să mai facem un pas spre digitalizarea statului. Sunt în vigoare 800 de legi prin care se solicită copii după acte pe care tot statul le-a emis.

Prin actuala lege instituţiile vor fi nevoite să recurgă la soluţii simple să transmită acte între ele, de exemplu prin email. Pe mai departe, vreau ca fiecare dintre noi să ajute la implementarea acestei legi, să îi încurajăm pe cei din administraţia publică să nu fie reticenţi la schimbare, ci să privească spre viitor”, a declarat deputatul PNL, potrivit News.ro.

Potrivit proiectului, se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţei publice centrale.

Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public, prevederile art.2 alin.(2) şi ale art.4 aplicându-se în mod corespunzător. Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV