Ludovic Orban: „Dacă nu va exista o majoritate, e posibil să nu mai primim banii din PNRR”

Ludovic Orban: „Dacă nu va exista o majoritate, e posibil să nu mai primim banii din PNRR”

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, susține că România ar putea să piardă banii din PNRR, dacă nu se formează rapid o coaliție de guvernare.

„Voi susține sprijinea coaliției dacă se găsește o formulă. Categoric se ajunge la alegeri anticipate dacă la a doua propunre vine Cîțu premier. Oricine îl votează pe Cîțu premier pierde votul alegătorilor. Aproape nimeni nu-l mai vrea pe Cîțu premier.  Categoric n-aș vota pentru Cîțu – premier.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Ludovic Orban îşi anunţă demisia de la preşedinţia Camerei …Kelemen Hunor, înainte de negocierile cu Cioloş: „Recunosc, …

Dacă nu va exista o majoritate e posibil să nu mai primim banii din PNRR. Cea mai mare greșeală a echipei actuale e să rămână atârnați în cuiul de la PSD”, a spus Ludovic Orban.

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunţat miercuri că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. El a precizat că demisionează pentru că a anunţat această demisie, pentru că el consideră că pentru a gira astfel de funcţii este necesară legitimitate, dar mai ales pentru că nu mai poate fi părtaş la decizii luate de o conducere instalată cu forţa la conducerea PNL.

Ludovic Orban îşi anunţă demisia de la preşedinţia Camerei Deputaţilor: „Gruparea demolatoare din jurul lui Cîţu, cu spijinul lui Iohannis, vrea să arunce în aer democraţia din România” VIDEO

Conform deciziei conducerii liberale, interimatul ar urma sa fie deţinut de Florin Roman. Ludovic Orban a fost les preşedinte al Camerei Deputaţilor în 22 decembrie 2020, cu 179 de voturi, contracandidatul său fiind liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, calitatea de preşedinte al Camerei încetează la data menţionată în cererea de demisie.

Potrivit articolului 22 din Regulament, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

Klaus Iohannis avertizează că banii din PNRR sunt în pericol dacă România nu are Guvern. „Nu vor fi folosiţi şi lucrurile vor rămâne tot aşa nerezolvate”

Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu condiţia respectării cvorumului legal.

Dacă niciun candidat nu a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi, se organizează un nou tur de scrutin, la care participă cei doi candidaţi care au obţinut numărul cel mai mare de voturi.

 

Citește și…

Bomba zilei despre Pfizer! A apărut un nou efect advers GRAV al vaccinului asupra bărbaților:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV