Cum vrea să scadă Dacian Cioloş facturile la energie, dacă ajunge premier. Reducerea TVA este una din soluţii

Cum vrea să scadă Dacian Cioloş facturile la energie, dacă ajunge premier. Reducerea TVA este una din soluţii

Între primele măsuri de pe agenda lui Dacian Cioloş, în cazul în care ar ajunge din nou la Palatul Victoria se află cea a reducerii temporare a TVA-ului pentru energie. „Ne gândim la măsuri care să aibă un impact direct pe factura oamenilor, a cetăţenilor, a gospodăriilor. Aici ne gândim la reducerea TVA pe o perioadă limitată. Ştiu că sunt unii care nu sunt de acord cu reducerea TVA pentru că apoi e mai greu să o creşti din nou.

În acest caz, am văzut în alte state membre UE că se discută această soluţie – o reducere a TVA de la 19 la 5% pentru energie ar duce preţurile mai jos cu câteva procente semnificative„, a spus Dacian Cioloş.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

George Simion amenință cu înregistrări incendiare după dosarul …Dacian Cioloş, primele măsuri pe care le va lua ca premier: …

Citeşte şi Dacian Cioloş, primele măsuri pe care le va lua ca premier: „Să trimitem elevii în vacanţă două – trei săptămâni, să rupem ritmul de răspândire a virusului”

Altă măsură avută în vedere este legată de certificatele verzi. „Eliminarea plătirii costului pentru certificatele verzi care sunt prezente acum pe facturi. E vorba despre eliminarea pentru o anumită perioadă, această soluţie ar reduce preţurile.

Ne mai gândim la nişte credite specifice, ţintite pentru companii, mai ales pentru IMM-urile care au traversat o perioadă dificilă în pandemie”, a afirmat premierul desemnat, la TVR.

Citeşte şi Dacian Cioloş: Certificat verde la intrarea în magazine, însă doar când e aglomerat

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV