Dacian Cioloş: „Sper să am mai multe întâlniri cu PNL şi UDMR ca să putem construi o majoritate”

Dacian Cioloş: „Sper să am mai multe întâlniri cu PNL şi UDMR ca să putem construi o majoritate”

Dacian Cioloş, declaraţii live:

-M am dus la colegii de coaliţie, încerc să-i conving să revenim la masa negocierilor. Eu sper să avem mai multe întâlniriAlte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

EXCLUSIV | Dan Vîlceanu îl persiflează pe Dacian Cioloş. …EXCLUSIV | Dan Vîlceanu explică de ce Guvernul refuză carantinarea …

-Ca să putem construi o majoritate. eu am fost flexibil, nu am avut nicio problemă să merg la sediul PNL, nu am avut nicio problemă să nu merg cu echipa de negocieri în primă fază. Colegii au vrut să ne vedem doar la nivel de preşedinţi, aşa ne-am văzut.

-Mâine o să ne vedem din nou. În paralel, lucrăm şi la un program de guvernare pe care o să-l propunem unor parteneri. Aceşti partneri pot să fie doar PNL şi UDMR, evident cu sprijinul cu grupului minorităţilor.

-Nu există o listă de nume pe care le-aş lua în calcul. Vom discuta asta. Evident că pentru unele portofolii sunt probabil pentru multă lume nume evidente. Avem colegi care au fost miniştri şi în 2016, care au fost miniştri şi acum câteva luni, care au activitate foarte dinamică şi vizibilă în Parlament. Avem oameni şi avem de unde alege. Vom avea o discuţie în momentul în care ne va fi clară situaţia dacă vom construi un Guvern de coaliţie cu partenerii de la PNL şi UDMR, dacă îşi dor dori acest lucru, sau dacă vom merge singuri. Ne pregătim pentru aceste variante.

-La sfârşitul acestei săptămâni vom lua o decizie într-o direcţie sau alta, în funcţie de ce va întâmpla şi mâine.

-Nu există pentru noi altă opţiune de majoritate consturită pe un program de guvernare decât aceasta. Lucrăm pe aceasta şi ne pregătim pentru ca la începutul săptămânii viitoare să fim în măsură să propunem un program de guvernare şi un Guvern sau dacă potenţialii noştri parteneri, PNL şi UDMR, vor dori să începem discuţii serioase până cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare să putem propune un program şi o echipă comună de guvernare.

-Asta ar fi soluţia ideală pentru că ar prespune o majoritate în Parlament care să dea o perspectivă mai solidă guvernării în România.

-Nu guvernezi doar când e soare, când e vară, când totul merge bine, când recoltele sunt abundente şi toată lumea e mulţumită. Guvernezi şi în situaţii dificile. Cred că în situaţii dificile oamenii au nevoie să te simtă aproape, să simtă empatia, să simtă că le vezi problemele şi cauţi soluţii chiar dacă nu le găseşti întotdeuna pe cele mai bune.

-N-am intrat în politică, noi, cei de la USR PLUS, pentru că lucrurile erau roz în România şi pentru că totul evolua bine. Dimpotrivă! Mi-am asumat reponsabilităţi în stat la nivel de tehnocrat. N-am fost membru de partid, însă împreună cu alţi colegi am realizat că lucrurile pot fi schimbat în politică.

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV