Tensiunile dintre Iran şi Israel au atins cote alarmante. Teheranul avertizează cu privire la „aventurile militare” împotriva programului său nuclear

Tensiunile dintre Iran şi Israel au atins cote alarmante. Teheranul avertizează cu privire la „aventurile militare” împotriva programului său nuclear

”Punem în gardă cu privire la orice eroare de calcul şi la orice aventură militară israeliene împotriva statului Iran şi a programului său nuclear”, se arată în textul ambasadorului iranian la ONU, Majid Takhtarvanchi, publicat joi de agenţia de presă Tasnim.

”În ultimele luni, numărul şi intensitatea ameninţărilor provocatoare ale regimului israelian nu au încetat să crească, atingând niveluri alarmante”, potrivit lui Takhtarvanchi, citat de The Jerusalem Post. Acesta a făcut apel la ”reacţie” contra Israelului pentru a ”pune capăt ameninţărilor sale”.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Oraşul din Italia care vinde case de locuit cu doar un euro. …O tânără de 21 de ani și-a pierdut viața din cauza unui …

Încheiat în 2015, acordul internaţional privind programul nuclear iranian îi oferă Teheranului ridicarea sancţiunilor occidentale şi internaţionale în schimbul angajamentului său că nu se va dota niciodată cu arma atomică şi că îşi va reduce drastic programul nuclear, plasat sub controlul strict al ONU.

Citeşte şi Război în Orient. Israel a bombardat Siria, patru morţi. Iranul ameninţă cu rachete de croazieră

Tratativele pentru salvarea acestui acord au fost reluate în aprilie la Viena, înainte de a fi suspendate în iunie şi de alegerea ultraconservatorului Ebrahim Raisi în funcţia de preşedinte al Iranului.

Joi, negociatorul Uniunii Europene pentru programul nuclear iranian, Enrique Mora, a început la Teheran discuţii cu viceministrul de externe iranian Ali Bagheri, responsabil pentru acest dosar.

În ajun, şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid indicase, într-o conferinţă de presă la Washington, că Israelul îşi ”rezervă dreptul de a acţiona în orice moment şi indiferent de mijloace” pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară.

Citeşte şi Israelul face anunţul care dă fiori lumii: Iranul are BOMBA ATOMICĂ

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV