Dacian Cioloş a renunţat la întâlnirea cu Cîţu şi Kelemen Hunor în urma deciziei din BEx al PNL

Dacian Cioloş a renunţat la întâlnirea cu Cîţu şi Kelemen Hunor în urma deciziei din BEx al PNL

BEx-ul liberalilor a decis în unanimitate că singura variantă pe care o susţin este cea cu Florin Cîţu premier, astfel încât le-au transmis foştilor parteneri de la USR să meargă întâi la negocieri cu PSD şi AUR, alături de care au demis guvernul prin moiune de cenzură.

„90% din timp am vorbit despre problemele reale ale României şi doar 10% despre politic. AM hotarat introducerea certificatului verde pentru activitatile economice neesentiale. Stiu ca este o masura nepopulara, dar ne asumam responsabilitatea, pentru ca este mai bine decat sa intramin lockdown economic.Alte Articole

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat …

Pontonul itinerant inaugurat de Raluca Turcan cu mare fast acum …Biroul Executiv al PNL a decis: „Dacă USR nu va face o …

Decizia politica este simpla. Guvernul PNLa fost demis in Parlament prin motiune de cenzura. Votul pentru motiune este unul politic si votul USR a fost unul definitoriu pentru demiterea guvernului. Astfel, responsabilitatea formarii unui guvern este a USR si in subsidiar a PSD si AUR. Astfel, PNL cere USR sa faca intai discutii cu PSD si AUR.

Dacian Cioloş merge în Parlament cu un guvern exclusiv USR

Daca USR nu va face majoritatea necesara pentru a forma un guvern, PNL va demara negocierile cu toate partidele responsabile, excluzand AUR, pentru formarea unui guvern siunei majoritati”, a spus Florin Citu, la ieşirea din BEx.

În urma anunţului preşedintelui PNL, surse politice din USR au transmis că Dacian Cioloş l-a sunat pe premierul demis Cîţu şi a anulat întâlnirea ce urma să aibă loc vineri după-amiază, deoarece poziţia liberalilor este clară şi negocierile nu-şi mai aveau rostul.

În aceste condiţii, premierul desemnat Dacian Cioloş urmează să anunţe că va merge cu Guvern minoritar în Parlament, afirmă surse politice.

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat, la Europa FM, de ce nu crede că această variantă va avea succes.

„Nu văd cine l-ar vota. Ar fi un Guvern de serviciu, însă ar fi unul foarte slab. Avem nevoie de un Guvern majoritar, nu de unul minoritar”, a spus acesta.

Citeşte şi: Biroul Executiv al PNL a decis: „Dacă USR nu va face o majoritate în discuţiile cu PSD şi AUR, PNL va demara discuţiile pentru a forma un guvern cu toate partidele responsabile, excluzând AUR”

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza asta nu vrut să intervină până acum în scandalul divorțului!

Sursa: RomaniaTV