Dacian Cioloş, sceptic privind şansele unui Guvern propus de USR. „Sunt conştient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament”

Dacian Cioloş, sceptic privind şansele unui Guvern propus de USR. „Sunt conştient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament”

De asemenea, Dacian Cioloş a respins ideea susţinerii unui Guvern condus de Florin Cîţu, spunând că, pentru USR, Cîţu este „fostul premier”.

„Noi spunem de câteva săptămâni deja că suntem gata să ne aşezăm la masa discuţiilor, dacă am fi avut o propunere de premier din partea PNL pe care să o putem lua în considerare. Adică un premier care să fie capabil să conducă un guvern de coaliţie, nu doar un guvern al PNL-ului şi să aibă, în consecinţă, un comportament integrator.Alte Articole

Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, …

Ludovic Orban îl ironizează pe Florin Cîţu: „Premierul …CTP, total neîncrezător în Cioloș: Kelemen Hunor ar fi avut …

Despre lucrurile astea am tot vorbit săptămâni întregi, a venit momentul în care trebuia mers la Cotroceni cu propuneri, nu au venit cu propuneri şi acuma ne spun că s-ar putea să… A trecut o săptămână. Noi luăm în calcul şi lucrul ăsta, că e nevoie de un Guvern cât mai rapid

Nu cred că noi putem fi acuma judecaţi că am făcut o propunere şi oferim o soluţie şi ei să spună că din cauza noastră se prelungeşte această criză”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24.

Citeşte şi: Cioloș recunoaște că a fost sunat vineri de Iohannis. Ce spune liderul USR despre negocierile cu PNL-UDMR

Întrebat dacă ar fi participa la negocieri pentru un Guvern construit în jurul PNL, în situaţia în care Executivul USR nu va primi votul Parlamentului, Dacian Cioloş a precizat că atunci când PNL va face propuneri, USR le va analiza.

„Acuma suntem întrebaţi despre ipotetice propuneri pe care PNL-ul le-ar face, când o să le facă, o să le discutăm. Deocamdată, noi avem o propunere şi asta o propunem spre discuţie şi credem că asta poate să fie o alternativă, fie pe termen lung, reconstruind coaliţia, fie o alternativă pe termen scurt şi mediu, ca să ieşim din perioada asta de iarnă, până în primăvară, pentru că eu sunt conştient, dacă un guvern propus de USR ar trece, sunt conştient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament, dar dacă în momentul de faţă niciunul din partide nu a făcut o propunere viabilă, noi avem o propunere pe care o punem pe masă”, a adăugat premierul desemnat, potrivit News.ro.

Dacian Cioloş: „Florin Cîţu e fostul premier. E cel care a aruncat în aer încrederea din coaliţie”

De asemenea, Dacian Cioloş a reiterat că USR nu susţine un Guvern condus de Florin Cîţu.

„Pentru noi, Florin Cîţu e fostul premier, e cel care a aruncat în aer încrederea din coaliţie prin felul în care s-a raportat la doi miniştri ai noştri şi felul în care i-a dat afară din Guvern, abuzând, din punctul de vedere al coaliţiei, de poziţia sa de premier, pentru că el are dreptul să facă, din punct de vedere constituţional, aproape ce doreşte, dar, din punctul de vedere al înţelegerii unei coaliţii, a abuzat de puterea pe care a avut-o”, a mai afirmat preşedintele USR.

Dacian Cioloş a susţinut, întrebat fiind, că nu ar fi avut o problemă ca Florin Cîţu să facă parte din Guvern, dar nu ca prim ministru, el explicând că nu are „o problemă personală cu persoana Florin Cîţu”, ci cu modul în care acesta a condus Guvernul.

Citeşte şi: Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan după ce edilul a anunțat creșteri la prețul gigacaloriei: A mai dat o palmă bucureștenilor!

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”

Sursa: RomaniaTV