Dacian Cioloş se întâlneşte din nou cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor, după ce premierul demis îşi primeşte mandatul din partea Biroului Executiv al liberalilor

Dacian Cioloş se întâlneşte din nou cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor, după ce premierul demis îşi primeşte mandatul din partea Biroului Executiv al liberalilor

Conducerea PNL se reuneşte în sistem de videoconferinţă, de la ora 11.00, pentru a stabili mandatul cu care va merge la discuţiile cu premierul desemnat. Deja a avut loc o primă întâlnire, miercuri, cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi, care nu a avut nicio concluzie, iar premierul desemnat este presat de timp, săptămîna viitoare fiind nevoit să vină în Parlament pentru a cere votul de învestitură.

Liberalii cel mai probabil nu vor renunţa la susţinerea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier, deja mesajul transmis pe toate canalele fiind că premierul desemnat, Dacian Cioloş, trebuie să îşi caute majoritatea la AUR şi USR. Liberalii nu vor să treacă peste faptul că cei de la USR au picat Guvernul în Parlament.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PNL: „Pe Cîţu …Biroul Executiv al PNL se întruneşte vineri pentru a lua o …

Totuşi, surse din PNL au declarat pentru News.ro că liberalii ar putea lua în calcul, în urma BEX-ului de vineri, să înainteze altă variantă de premier liberal, precum Dan Vîlceanu sau Lucian Bode, prima şansă având-o însă Bode. Condiţia este ca USR să renunţe la Dacian Cioloş premier desemnat şi să se refacă coaliţia în jurul Partidului Naţional LIberal.

Astfel, Cioloş ar trebui fie să renunţe la mandat, iar preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o nouă propunere de premier, de la PNL, sau USR să meargă mai departe cu varianta unui guvern minoritar, cu Dacian Cioloş premier, care va pica la votul din Parlament. După respingerea propunerii, preşedintele va înainta o nouă propunere de premier, de la PNL.

Dacian Cioloş anunţa, după întâlnirea de la sediul PNL, că aşteaptă ca PNL şi UDMR să îşi stabilească în forurile de conducere mandatul privind negocierile, pentru refacerea coaliţiei de guvernare, şi preciza că în special liberalii vor acest răgaz.

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu spunea că el nu ia deciziile de unul singur şi că va cere un mandat în conducerea PNL.

Cioloş şi USR vor decide duminică cu ce Executiv merg în Parlament, în funcţie de rezultatul negocierilor

Cîţu preciza, însă, că liberalii doresc refacerea coaliţiei doar în jurul PNL, care este cel mai mare partid de dreapta din Parlament, şi menţiona că este greu de trecut peste faptul că USR a votat, cot la cot cu AUR şi PSD, moţiunea de cenzură prin care au dat jos propriul Guvern. Mai mult, el le sugera celor de la USR să îşi ceară scuze pentru modul în care s-au comportat la moţiunea de cenzură.

Dacian Cioloş spunea, la rândul lui, că prioritatea lui este refacerea coaliţiei de guvernare cu PNL, UDMR şi cu sprijinul minorităţilor, dar că, în cazul unui blocaj, nu va aştepta şi va merge în Parlament cu un program de guvernare şi cu un Cabinet.

Astfel, USR va decide cel mai târziu duminică, în funcţie de concluziile negocierilor, ce va face săptămâna viitoare, miercuri expirând termenul de 10 zile în care Cioloş trebuie să ajungă în Parlament pentru a cere un vot de încredere. Este posibil ca Cioloş să nu aibă altă soluţie decât un guvern minoritar, care ar avea şanse mici să treacă de Parlament, fără voturile PNL, UDMR şi ale minorităţilor.

Dacian Cioloş a exclus orice discuţie cu PSD, iar Marcel Ciolacu a anunţat că social-democraţii nu vor vota un Cabinet Cioloş

Citeşte şi: Biroul Executiv al PNL se întruneşte vineri pentru a lua o decizie în privinţa formării Guvernului cu USR

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV