Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan după ce edilul a anunțat creșteri la prețul gigacaloriei: A mai dat o palmă bucureștenilor!

Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan după ce edilul a anunțat creșteri la prețul gigacaloriei: A mai dat o palmă bucureștenilor!

Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan. Social-democrata a adăugat că în 30 de ani nu au existat avarii atât de mari în Capitală cum au fost cele de anul acesta.

Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan după ce edilul a anunțat creșteri la prețul gigacaloriei: A mai dat o palmă bucureștenilor!Alte Articole

Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, …

Cioloș recunoaște că a fost sunat vineri de Iohannis. Ce spune …Un userist aruncă bomba: ‘Toată lumea știe că până …

”Din păcate azi domnul Dan a mai dat o palmă bucureștenilor. E inadmisibil să fii primar și să te ascunzi după votul Consiliului. El a venit cu nonșalanță spune că gigacaloria ajunge de la 490 la 600 iar asta trebuie votată de Consiliu. Proiect pe care l-a depus însuși Nicușor Dan.

Dacă el se ține de cuvânt și nu va mai susține subvenția plătită pentru cetățeni, factura ar putea crește până la 80%. Facturile trebuie aliniate.

Niciodată în 30 de ani de cânt monitorizăm noi, nu au fost atâtea avarii. Ei nu au realizat reviziile necesare. Nu ar trebui ca aceste lucruri să ia autoritățile prin surprindere. Nu s-a reabilitat nici măcar un kilometrul anul acesta. El nu a știut să dea nicio explicație. Întrebarea e: Nu s-au înscris firmele? Din păcate nu primează interesul cetățeanului.

Dan trebuia să spună clar că da crește gigacaloria la 600 de lei, însă Primăria trebuie să susțină un procent din acesta. El are majoritate prin voturile consilierilor USR PLUS. Tot ce propune domnia lui, ar trebui trecut. Prețurile vor exploda, iar venitul bun pe care îl promitea în campanie, nu va fi nici pe departe atât.”, a declarat Gabriela Firea.

Nicuşor Dan vine cu un alt anunț îngrijorător pentru bucureșteni. Edilul estimează că preţul gigacaloriei va creşte cu peste 100 de lei, până la valoarea de 600 de lei.

Primarul Capitalei spune că preţul de producţie şi transport actualr este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul reprezintă subvenție plătită de municipalitate.

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie. Noi avem un contract (…) cu Comisia Europeană care ne dă acei 300 de milioane de euro ca să reparăm 210 kilometri de conductă şi acel contract are nişte condiţii foarte tehnice în ceea ce priveşte subvenţia. Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare.

Citește și: Nicușor Dan vine doar cu vești proaste pentru bucureșteni: Prețul gigacaloriei, creștere de la 490 la 600 de lei!

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”

Sursa: RomaniaTV