Olaf Scholz, un pas mai aproape pentru a-i succeda lui Angela Merkel în funcţia de cancelar. Acord preliminar pentru formarea unui nou guvern, în Germania

Olaf Scholz, un pas mai aproape pentru a-i succeda lui Angela Merkel în funcţia de cancelar. Acord preliminar pentru formarea unui nou guvern, în Germania

„Am reuşit efectiv să ne punem de acord asupra unui document. Este un rezultat foarte bun, asta arată cu claritate că un guvern poate fi format în Germania”, a declarat social-democratul Olaf Scholz, probabil viitor cancelar, în cadrul unei declaraţii de presă împreună cu liderii partidelor ecologist şi liberal.

„Un nou început este posibil cu cele trei partide”, a mai spus Scholz.Alte Articole

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat …

Scade vârsta de administrare a vaccinului anti-Covid. Pfizer …Regina Elisabeta a II-a, enervată de liderii mondiali. Conversaţie …

Potrivit unui draft de document consultat de Reuters, cele trei partide s-au pus de acord asupra unor puncte majore, printre care şi renunţarea la centralele pe cărbune până în 2030.

Citeşte şi Cine este Olaf Scholz, social democratul care ar putea fi noul cancelar german după era Angela Merkel

De asemenea, ei au convenit ca 2% din suprafaţă să fie folosită pentru turbine eoliene pe pământ, ca pe toate acoperişurile adecvate să se instaleze panouri solare şi ca timpul pentru acordarea permiselor necesare să se reducă la jumătate, se menţionează în draft.

De asemenea, relatează AFP, social-democraţii, ecologiştii şi liberalii vor să menţină limitările la datoria publică înscrise în constituţia naţională şi au promis să nu mărească impozitele.

Cele trei partide vor să crească investiţiile în următorii ani, dar „în cadrul frânei pentru îndatorare constituţionale” germane, care limitează strict posibilităţile de deficit public.

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza asta nu vrut să intervină până acum în scandalul divorțului!

Sursa: RomaniaTV