Paul Stănescu (PSD): „Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate degeaba la poarta PNL”

Paul Stănescu (PSD): „Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate degeaba la poarta PNL”

Potrivit lui Paul Stănescu, ”negocierea lui Dacian Cioloş cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluţă şi-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România. Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar”.

”Ar fi o bătaie de joc la adresa democraţiei ca o formaţiune de importanţa politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliţie. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament. Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relaţia dintre PNL şi USR este ruptă şi nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de faţadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului şi invers au consecinţe. Instabilitatea politică va continua”, spune secretarul general al PSD.Alte Articole

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza …

Dacian Cioloş se întâlneşte din nou cu Florin Cîţu şi …Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PNL: „Pe Cîţu …

Dacian Cioloş se întâlneşte din nou cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor, după ce premierul demis îşi primeşte mandatul din partea Biroului Executiv al liberalilor

El aminteşte că PSD a spus că soluţia cea mai la îndemână pentru deblocarea situaţiei este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. ”Pentru că este limpede că Cioloş a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime şi românii. Ei aşteaptă astăzi, în criză, soluţii de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf. Românii nu mai au timp ca liberalii şi useriştii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluţa de astăzi PNL îl refuză pe Cioloş pentru o majoritate, apar premise şi mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluţia de avarie pe care o susţine şi USR-ul”, mai spune Stănescu.

Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PNL: „Pe Cîţu nu-l susţine nici tot PNL-ul. Ci siguranţă Cioloş nu va fi premier”

Premierul desemnat, Dacian Cioloş face vineri o nouă încercare de a convinge celelalte partide din coaliţie, PNL şi UDMR, să refacă înţelegerea din 2020 şi să voteze în Parlament un Executiv condus de el. Conducerea PNL se reuneşte în sistem de videoconferinţă, de la ora 11.00, pentru a stabili mandatul cu care va merge la discuţiile cu premierul desemnat.

Deja a avut loc o primă întâlnire, miercuri, cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi, care nu a avut nicio concluzie, iar premierul desemnat este presat de timp, săptămîna viitoare fiind nevoit să vină în Parlament pentru a cere votul de învestitură.

 

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Cei care aveți peste 40 de ani și luați aceste medicamente, riscați foarte mult

Sursa: RomaniaTV