PSD cere anchetarea Ioanei Mihăilă, fostul ministru al Sănătăţii

PSD cere anchetarea Ioanei Mihăilă, fostul ministru al Sănătăţii

PSD a transmis, vineri, printr-un comunicat oficial, că solicită instituţiilor statului să declanşeze o anchetă cu privire la neglijenţa iresponsabilă a fostului ministru USR, Ioana Mihăilă, din cauza căreia România a ratat achiziţia de teste COVID-19 în valoare de 4,7 milioane de euro. Ministrul USR trebuie să răspundă pentru acest eşec care a vulnerabilizat capacitatea României în combaterea transmiterii COVID-19, spun social-democraţii.

PSD arată că sunt mii sau zeci de mii de cazuri noi de infecţii COVID-19 care puteau fi evitate dacă Ministerul Sănătăţii ar fi folosit banii europeni şi ar fi organizat testarea pe scară largă, pentru identificarea şi izolarea din timp a persoanelor infectate. De asemenea, multe dintre decesele COVID-19 din aceste zile ar fi putut fi evitate dacă miniştrii Sănătăţii de la USR ar fi achiziţionat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19, se precizează în comunicat.Alte Articole

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat …

Raed Arafat anunţă că 20 de medici din Republica Moldova vor …CNSU a aprobat golirea stocurilor UNIFARM pentru pacienţii Covid

Cîțu șterge pe jos cu Voiculescu și Mihăilă: Aș fi vrut mai multe de la ei. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren

PSD menţionează că ”România a ajuns la o rată uriaşă de mortalitate COVID-19 pentru că pacienţii spitalizaţi nu sunt trataţi împotriva bolii, fiindcă medicii nu au medicamentele necesare!”

”Aceasta este o consecinţă criminală a incompetenţei şi indiferenţei miniştrilor USR care nu au făcut nimic pentru a pregăti sistemul medical în faţa mult-anunţatului val patru al pandemiei”, spune PSD. Social-democraţii le cer celor doi miniştri USR care au condus Sănătatea în 2021, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă ”să înceteze să mai acuze cu aroganţă predecesorii lor din ultimii 30 de ani”.

Marcel Ciolacu desfinţează USR! Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, puşi la zid pentru criza din Sănătate VIDEO

”Valul patru al pandemiei trebuia pregătit în acest an, nu în precedenţii 30 de ani! Cei doi miniştri trebuie să aibă minima decenţă de a-şi admite culpa şi de a-şi cere public scuze pentru catastrofa sanitară în care au adus România!”, mai transmite PSD. Premierul interimar Florin Cîţu a acuzat-o, joi, pe Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii, că nu a avizat şi semnat la timp un contract în valoare de peste 4,7 milioane de euro care ar fi permis decontarea a zeci de mii de teste de coronavirus.

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

„Are cancer!” Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza asta nu vrut să intervină până acum în scandalul divorțului!

Sursa: RomaniaTV