Raed Arafat: Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea că în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri

Raed Arafat: Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea că în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri

Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă că toată lumea, inclusiv Direcţia de Sănătate Publică, trebuie să înţeleagă faptul că în situaţii de dezastru „ne adaptăm şi sunt acceptate anumite devieri”.

Raed Arafat: Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, inclusiv DSP-ulAlte Articole

Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, …

Nelu Tătaru: „Nu suntem încă în vîrful valului 4. …O nouă zi fără paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii …

Şeful DSU spune că orice soluţie care creşte capacitatea pentru a elibera pacienţii din unităţile de primiri urgenţă, pentru a putea să le preluăm către secţii ATI sau secţii cu oxigen, este bună.

„Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, inclusiv DSP-ul, în situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri, altfel, dacă vrem totul să funcţioneze ca în situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. Dacă sunt motive care pot fi adaptate, care pot fi acceptate în situaţia în care ne aflăm acum, credeţi-mă că bolnavul este mult mai sigur într-o secţie de ATI decât să stea la UPU ventilat când vin şi alţi bolnavi din afară şi avem şi alţii de preluat. Aşa că orice soluţie care creşte capacitatea pentru a elibera pacienţii din unităţile de primiri urgenţă, pentru a putea să le preluăm către secţii ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie făcut”, a precizat el.

Citeşte şi Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor: „Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?”

Pacient infectat cu COVID-19, transferat în Ungaria

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că un pacient infectat cu SARS-CoV-2, de la terapie intensivă, a fost transportat, sâmbătă, de la Oradea la Debrecen.

„Un singur pacient a plecat astăzi de la Oradea, cu elicopterul, către Debrecen, de terapie intensivă. Acum mai pleacă pacienţi care sunt mai uşor, nu de terapie intensivă, de oxigen sau de altceva, adică de terapie intermediară, dar vor pleca din zona de graniţă”, a afirmat şeful DSU.

Acesta a fost prezent sâmbătă, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 16 octombrie 2021: O nouă zi cu peste 15.000 de cazuri şi peste 350 de morţi. LISTA incidenţei pe localităţi

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”

Sursa: RomaniaTV