Specialiştii trag semnalul de alarmă: La iarnă ne-am putea confrunta cu o dublă epidemie!

Specialiştii trag semnalul de alarmă: La iarnă ne-am putea confrunta cu o dublă epidemie!

Specialiştii trag semnalul de alarmă. Chiar dacă  epidemia de gripă de anul trecut a fost aproape inexistentă, datorită restricțiilor puternice pentru combaterea coronavirusului, anul acesta cazurile ar putea fi multe.

Specialiştii trag semnalul de alarmă: La iarnă ne-am putea confrunta cu o dublă epidemie!Alte Articole

Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, …

Bilanţ vaccinare 16 octombrie 2021: număr mare de români vaccinaţi …Situaţia paturilor cu oxigen nefolosite de la Spitalul Colţea …

Pier Luigi Lopalco, profesor la Universitatea din Salento, spune că „relaxarea măsurilor va fi asociată cu un număr mai mare de cazuri de gripă decât anul trecut”.

„Gândul că sistemul nostru imunitar s-a schimbat sau a slăbit semnificativ și că gripa sau alte infecții ne pot ataca mai frecvent sau mai grav este o ipoteză destul de îndepărtată în opinia mea”, liniștește expertul, potrivit căruia „un singur an de pauză” nu poate provoca daune majore.

Dar un alt fenomen poate să apară: „Deoarece, în medie, gripa nu ne lovește în fiecare an, ci o dată la patru ani, toamna și iarna viitoare ar putea exista un exces de cazuri care nu au apărut anul trecut, într-un fel de efect de recuperare”, spune Lopalco. Acesta adaugă însă că nu trebuie să ne așteptăm la cazuri mai multe decât în sezoanele pre-pandemice.

În concluzie, probabil că va exista gripa, dar nu se știe cât de puternică va fi, iar spitalele vor trebui să facă față la două epidemii. De aceea, este o idee bună ca toată lumea să se vaccineze, atât împotriva Covid-19, cât și împotriva gripei, „și chiar o puteți face în același timp fără probleme”, adaugă Lopalco.

Citeşte şi: Medicul Mihai Craiu, apel disperat: „Nu vă mai trataţi singuri de covid după reţete faimoase de pe internet. Puteţi să muriţi!”

„În plus față de vaccin, menținerea anumitor precauții, cum ar fi purtarea unei măști, distanțarea și spălarea frecventă a mâinilor vor continua să ne apere. Ceea ce provoacă epidemia de gripă, circulația puternică a virusului, este o combinație de factori: temperaturile scăzute și statul în casă, împreună cu contactele sociale, faptul că ne întâlnim. Chiar și atunci când sunt vaccinați, măștile și distanța reduc riscurile”, concluzionează Lopalco.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Beatrice Mahler, avertisment despre valul de îmbolnăviri COVID. „Momentul este extrem de dificil. Mobilizarea este generală. Această boală este destul de vicleană şi păcăleşte” 

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”

Sursa: RomaniaTV