Competiţia de sporturi electronice Dota 2 s-a încheiat. Paris Saint-Germain, învins de Team Spirit în marea finală de pe Naţional Arena

Competiţia de sporturi electronice Dota 2 s-a încheiat. Paris Saint-Germain, învins de Team Spirit în marea finală de pe Naţional Arena

Competiţia de sporturi electronice Dota 2 s-a încheiat duminică, 17 octombrie, cu victoria echipei Team Spirit. The International, care este echivalentul Campionatului Mondial, a avut premii totale de peste 40 de milioane de dolari şi s-a jucat pe Arena Naţională din Capitală.

Competiţia de sporturi electronice Dota 2 s-a încheiatAlte Articole

Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. …

RAPID – CFR CLUJ 2-0. Giuleştenii înving campioana după …FCSB – MIOVENI 3-0. Echipa lui Becali, lovită de Covid …

Team Spirit, echipa câştigătoare a competiţiei,va încasa 18,2 milioane de dolari, în timp ce Paris Saint-Germain, care s-a clasat pe locul doi, va încasa este 5 milioane de dolari.

Turneul de sporturi electronice Dota 2 s-a desfăşurat pe Arena Naţională, fără spectatori din cauza situaţiei epidemiologice. Acesta a adus şi venituri considerabile pentru statul român.Primăria Capitalei a încasat peste 600.000 de euro din închirierea arenei, iar din impozitarea premiilor statul român va încasa mai bine de 4 milioane de euro, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi Simona Halep simte finalul carieriei. „O să-mi fie mai greu să revin acolo unde am fost”

„Cea mai importantă competiţie de sporturi electronice, Dota 2, a început ieri pe Arena Naţională. Evenimentul va culmina cu marea finală din 17 octombrie, unde se vor confrunta cele mai bune două echipe din lume. Turneul aduce Bucureştiului prestigiu şi vizibilitate, urmând să fie vizionat, potrivit organizatorilor, de 100 de milioane de persoane. Vor fi şi beneficii financiare aduse statului român, organizatorii plătind la bugetul naţional 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari. După Euro 2020, dovedim că putem organiza pe Arena Naţională evenimente de mare anvergură. Am crescut nivelul veniturilor Arenei Naţionale de la aproximativ 2 milioane de lei în anii precedenţi, la 6 milioane de lei în 2021 (6 milioane fără Euro 2020, 12 milioane lei cu Euro 2020)”, anunţa Nicuşor Dan la începutul competiţiei.

Citeşte şi Din ce trăieşte Leonard Doroftei la doi ani după ce a părăsit România. „Parcă eram considerat un cerșetor!”

Meciurile care au avut loc în Bucureşti au fost difuzate pe platforma Twitch şi au fost urmărite de milioane de oameni, conform statisiticilor oficiale.

Primarul Capitalei a anunţat că vor urma şi anul viitor mari evenimente, în special culturale.

 

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund

Sursa: RomaniaTV