Dacian Cioloş a depus în Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor USR. „Nu e momentul pentru un experiment”

Dacian Cioloş a depus în Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor USR. „Nu e momentul pentru un experiment”

Ulterior, conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor vor stabili data la care va avea loc votul de învestitură a Guvernului condus de Dacian Cioloş.

Declaraţiile lui Dacian Cioloş după ce a depus programul de guvernare şi lista miniştrilor USR la ParlamentAlte ArticoleUSR nu vrea alegeri anticipate. Anca Dragu: „Liberalii …Marcel Ciolacu: „O săptămână pierdută = 2.000 de morți: …

„Am depus astăzi o listă de miniştri pentru un Guvern monocolor al USR. Nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, dacă Guvernul trece, să începem guvernarea fără alte complicaţii administrativ”, a declarat Dacian Cioloş.

„Avem nevoie în cazul în care acest Guvern trece de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi să-şi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile pentru că, din păcate, suntem într-un moment în care nu mai permitem să mai pierdem nicio secundă.

Avem nevoie de un Executiv capabil să-şi asume în fiecare minut deciziile necesare”, a adăugat liderul USR.

Dacian Cioloş, despre programul de guvernare USR. „Poate să pară dur”

„Programul de guvernare pe care l-am propus poate să pară dur, dar e necesar pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente.

Avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediate pentru criza sanitară. Deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic oameni, mor sute de oameni. Trebuie să ne pregătim şi pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă.

Avem obiectivul să lansăm PNRR atât pentru a avea acces la fonduri, cât şi pentru a pune în practică măsurile de reforme prevăzute acolo şi de care România are nevoie”, a mai precizat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş, apel către partidele din Parlament. „Să înţeleagă urgenţa. Nu e momentul de jocuri politice”

„Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţionează cu bună credinţă. Noi am acţionat cu bună credinţă şi onestitate de la bun început, fără să facem jocuri politice şi să încercăm să profităm în vreun fel sau altul de speculaţii de acest moment.

N-avem nici cea mai mică intenţie să deschidem o confruntare politicianistă în Parlament, doar de dragul disputei ca să câştigăm puncte politice. Fiecare dintre ei vor vota cu propria conştiinţă şi sper ca fiecare dintre ei să se gândească de două ori când vor vota şi vor decide dacă vor trece Guvernul pe care-l prezentăm.

Nu e momentul de jocuri politice. Soluţia noastră credem că este cea care avantajează pe toată lumea şi politic şi social şi economic dacă ne uităm la măsurile care trebuie luate”, a afirmat Cioloş.

„Sper să putem ajunge la pace politică care să dea posibilitatea societăţii româneşti să iasă din această criză şi să asistăm la convulsii sociale din cauza incapacităţii unei decizii la nivelul politic”, a adăugat liderul USR.

Dacian Cioloş: „Am încercat să negociem o majoritate politică înainte”

„Am încercat să negociem o majoritate politică înainte de a ajunge la acest moment. N-am reuşit să acest lucru, însă am decis să mergem până la capăt pentru că eu consider acest mandat pe care l-am primit ca o responsabilitate şi o responsabilitate se asumă până la capăt.

Dacă acest Guvern are susţinere, se decide doar prin vot. Evident că negocieri în prealabil pot să ajute acest lucru, dar nu putem şti dacă un Guvern are susţinere decât la votul în Parlament”, a mai spus Cioloş.

Lista miniştrilor şi programul de guvernare au fost aprobate, duminică, de Biroul Naţional și de Comitetul Politic al USR, notează Agerpres. Din Executivul propus de Dacian Cioloș fac parte șase foști membri ai Guvernului Cîțu. Este vorba despre Dan Barna, Stelian Ion, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea și Ioana Mihăilă.

Dacian Cioloş depune astăzi în Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor. Componenţa Guvernului

Prim-ministru – Dacian Cioloş

Ministrul Afacerilor Externe – Dan Barna

Ministrul Apărării Naţionale – Nicu Fălcoi

Ministrul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Ministrul Justiţiei – Stelian Ion

Ministrul Finanţelor – Dragoş Pîslaru

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă

Ministrul Energiei – Cristina Prună

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudiu Năsui

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Ministrul Sănătăţii – Ioana Mihăilă

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu

Ministrul Educaţiei – Corina Atanasiu

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Monica Berescu

Ministrul Culturii – Iulia Popovici

Ministrul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop

Programul de guvernare anunțat de USR are 54 de pagini și conține o serie de propuneri pentru gestionarea crizei COVID, precum și pentru combaterea crizei prețurilor la energie.

program de guvernare usr

Pentru depășirea crizei sanitare, USR propune, printre altele, „urgentarea solicitării de ajutor extern prin mecanismul european de protecție civilă”, reluarea testării în școli și un Pact național de vaccinare.

Citeşte şi: USR vrea alegeri locale în două tururi şi zero taxe pe salariul minim. Principalele măsuri din programul de guvernare

La Pactul național de vaccinare ar urma să participe toate partidele politice, mediul de afaceri, dar și societatea civilă, iar acesta prevede sancțiuni pentru cadrele medicale care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare, precum și înființarea unui task force pentru combaterea informațiilor false.

Dacian Cioloş depune astăzi în Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor. De câte voturi are nevoie

Cât despre măsurile pentru rezolvarea crizei prețurilor la energie, în programul de guvernare al USR se propune scăderea TVA, acordarea de subvenţii pentru CET-uri şi credit fiscal pentru întreprinderi.

„Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetăţeanului român încrederea în stat şi în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putinţă”, a scris Dacian Cioloș, duminică, pe Facebook.

Pentru a obține votul de încredere al Parlamentului, guvernul Cioloș trebuie să primescă cel puțin 234 de voturi favorabile.

Potrivit Regulamentului activităților comune ale celor două Camere, dacă Guvernul nu obține votul de încredere, Parlamentul trebuie să-l informeze pe președinte care trebuie apoi să desemneze un alt candidat pentru funcția de premier.

Citeşte şi: Cătălin Drulă: Poate înţelege şi preşedintele că e mai importantă ţara decât un om oricât de Superman

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Sursa: RomaniaTV