Proteste de amploare în Georgia. Zeci de mii de oameni, în stradă pentru a cere eliberarea lui Saakaşvili FOTO&VIDEO

Proteste de amploare în Georgia. Zeci de mii de oameni, în stradă pentru a cere eliberarea lui Saakaşvili FOTO&VIDEO

Proteste de amploare în Georgia. Cel puţin 50.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Libertăţii din capitala Tbilisi şi au scandat numele lui Saakaşvili, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Eliberaţi-l pe Saakaşvili!”, „Nu persecuţiei politice!”, se putea citi pe pancartele fluturate de manifestanţi.Alte Articole

Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. …

Record de cazuri COVID-19 în Marea Britanie. A cincea zi cu …Un român din Italia şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. …

Protest in Tbilisi demanding the release of Mikheil Saakashvili. Ironically many high-profile Russian opposition activists have fled to Georgia recently, believing it’s safer for them. https://t.co/kTgUViT0wD

— X Soviet (@XSovietNews) October 14, 2021

Preşedinte al Georgiei între 2004 şi 2013, Mihail Saakaşvili (53 de ani) a fost arestat la 1 octombrie, la revenirea sa dintr-un exil de opt ani. Fostul lider a fost trimis la închisoare pentru a executa o pedeapsă de şase ani de detenţie în urma condamnării pentru „abuz de putere”.

Citeşte şi: Imperiul se destramă. Regina Elisabeta a II-a rămâne fără un stat, pe care Marea Britanie l-a stăpânit în ultimii 400 de ani

Proteste de amploare în Georgia. Imagini impresionante din timpul manifestaţiei

Devenit acum lider al opoziţiei, Saakaşvili respinge această condamnare pe care o consideră drept motivată politic. El a anunţat că a început o grevă a foamei pentru a protesta faţă de încarcerarea sa.

A large protest is taking place in #Tbilisi demanding the immediate release of ex-#Georgian President Mikheil Saakashvili. #Georgia pic.twitter.com/JPdsi4IHbp

— Jora (@TheScarmind) October 14, 2021

Condamnarea la închisoare a lui Mihail Saakaşvili are loc pe fondul crizei politice care afectează Georgia după alegerile legislative din octombrie 2020. Scrutinul a fost câştigat cu o majoritate slabă de partidul aflat la putere Visul Georgian, fondat de miliardarul Bidzina Ivanişvili, marele rival al lui Saakaşvili, notează sursa citată.

Proteste de amploare în Georgia. Cine este Mihail Saakaşvili, fostul preşedinte pentru care mii de oameni au ieşit în stradă

Considerat o personalitate carismatică, fostul preşedinte Mihail Saakaşvili s-a întors în secret în Georgia la începutul lunii octombrie, în ajunul alegerilor municipale, cruciale pentru putere.

Scrutinul a fost câştigat în cele din urmă de partidul aflat la putere cu 46,7% din voturi, faţă de 30,6% pentru Mişcarea Naţională Unită (MNU), a lui Saakaşvili. Diversele partide de opoziţie au întrunit împreună 53% din voturi şi au denunţat fraude electorale masive.

În principalele oraşe, inclusiv la Tbilisi, al doilea tur de scrutin va avea loc în 30 de octombrie, între candidaţii partidului de la putere şi cei ai MNU.

Citeşte şi: O tânără de 21 de ani și-a pierdut viața din cauza unui selfie. Femeia a alunecat de pe un pod celebru și s-a prăbușit 59 de metri în gol!

Citește și…

Anunțul făcut azi de șeful OMS: Administrarea celei de-a treia doze trebuie să ÎNCETEZE! Care este motivul:

Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund

Sursa: RomaniaTV