România acceptă ajutorul oferit de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei. Hotărârea de urgenţă adoptată de CNSU

România acceptă ajutorul oferit de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei. Hotărârea de urgenţă adoptată de CNSU

România acceptă ajutorul oferit de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei CNSU de luni, 18 octombrie.

România acceptă ajutorul oferit de Republica Moldova pentru combaterea pandemieiAlte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Construcţii modulare pentru triajul pacienţilor, instalate …Preşedintele Colegiului Medicilor: Suntem într-o situație …

Republica Moldova urmează să trimită în România o echipă medicală împreună cu echipaje SMURD, care să ajute la tratarea pacienţilor bolnavi de covid.

Citeşte şi O nouă zi cu niciun pat la ATI! Sistemul medical din România, la pământ. Pacienții au ajuns să moară în ambulanțe

„Având în vedere propunerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova și oferta de asistență internațională transmisă de ministrul sănătății din Republica Moldova ambasadorului României, constând în punerea la dispoziție a unei echipe medicale împreună cu echipaje SMURD care să sprijine unitățile spitalicești la îngrijirea pacienților cu COVID-19, luând în considerare nevoia acută de suplimentare a personalului medical din cadrul unităților sanitare și propunerea transmisă de Republica Moldova prin care oferă ajutor României pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 20 lit. f), l) și n) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații

Speciale de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – (1) Se acceptă oferta de asistență internațională prin care Republica Moldova pune la dispoziție o echipă medicală compusă din medici, asistenți medicali și echipaje SMURD pentru a sprijini unitățile spitalicești din România în vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

(2) Repartizarea echipajelor medicale și a personalului medical, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin Ordin al Comandatului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Art.2 – Se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipei din Republica Moldova.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență pentru punere în aplicare și spre

informare tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”, transmite Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat anunţa săptămâna trecută că medicii din Republica Moldova vor fi repartizaţi la Spitalul de la Leţcani, pentru ca alături de cadrele medicale din Iaşi să-i poată ajuta pe pacienţii infectaţi cu covid-19.

Citeşte şi Pacienții Covid în stare gravă refuză să fie transferați în străinătate. Ei se tem că nu are cine să le aducă mâncare sau că mor şi rămân acolo

Citește și…

Raed Arafat, declarații cutremurătoare! ”Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem!” Adevărul gol-goluț:

Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament

Sursa: RomaniaTV